Om det är för billigt kan det väl inte vara bra? De allra flesta är överens om att det är enklare att köpa dyrare vin som är bra, men att det är betydligt svårare att hitta guldkornen i de billigare prisklasserna.
Det är här Vinbörsen hjälper dig, vi granskar, provar och jämför kontinuerligt viner som har sitt pris under hundralappen och sållar fram de viner som är väl värda sin peng eller som till och med smakar som mycket mer. Här är aktuella guldkorn.
PS - registrera dig för vårt nyhetsbrev så är du alltid först med att få reda på nya granskade viner!
"I eftersmaken känner vi av vinets strävhet och det ger en autentisk och seriös känsla. En "bordeaux light" som jäst och lagrats på ståltank vilket lämnar stort utrymme för druvorna i denna blend att glänsa." / Eva Weckström
"Reserva på etiketten i Spanien antyder att vinet har lagrats minst tre år varav minst ett av de tre på ekfat. Att få ett vin som lagrats den tiden och som i det här fallet har hunnit bli sjuåring för under hundralappen övergår nog mångas förstånd inklusive undertecknads." / Jenny Asplund
Smaken är lite yvig och uttrycksfull med saftiga, blommiga drag, inslag av tropiska frukter och med en touch av vanilj. Fräschör som balanserar. / Gunilla Hultgren Karell
"Det här är ett okomplicerat vin för den som gillar lite kraftigare röda viner – väl värt att testa till det här låga priset." / Robert Montgomerie
Doften är kärnfull, pregnant och aptitretande med en inspirerande, blommig underton. Detsamma gäller smaken som är förvånansvärt lättfotad och elegant för denna druvsort, med en behaglig mognad och värme i eftersmaken. / Bengt-Göran Kronstam
Den här chiantin passar bra till många olika typer av rätter, gärna med italiensk snits. Jag har testat till en kycklinggryta med bland annat tomater, svamp, vitlök och färsk timjan. Med focaccia till. Så gott att det tål att upprepas. / Gunilla Hultgren Karell
Njut som pratvin, matvin, allvin! Älskar när jag hittar fynd- detta är ett klockrent sådant! / Eva Weckström
Detta är i all sin enkelhet en trevlig bekantskap och ett mer än hyggligt vin att ha hemma och bjuda till ost- och charkbricka, tapas eller faktiskt till det mesta på tallriken som inte är för kraftfullt. / Eva Weckström
Navajas tillhör de riojaviner som hållit garden uppe i alla år och fortsätter leverera bra kvalitet till särdeles förmånligt pris. Efter fem års mognadslagring är doften fortfarande ung och fräsch med elegant frukt, väl utvecklad, stilfull och renodlad, utan den vaniljsötma som en gång gjorde att det blev för mycket av det goda. / Bengt-Göran Kronstam
Ett bra allround-vin som fungerar väl som ’sipp-vin’ men också matchar många maträtter – allt från klassiska fisk- och skaldjursrätter till kyckling och sallader. I sommartider är nyfångad abborre som läggs på grillen en given favorit. / Robert Montgomerie
Ursprunget till The Tattoo Riesling är Rheinhessen, som är Tysklands största vinregion. Här finns en framåtanda som visar sig i moderna rieslingviner med fräschör och energi till överkomliga priser. Ett bra exempel har vi här. / Gunilla Hultgren Karell
Doften är mycket stor och generöst solbränd, smaken uttalat eldig, samtidigt fruktsyrlig med välgörande, småbittra tanniner som passar fint till vilt och mustiga grytor. / Bengt-Göran Kronstam