Våren är på intåg i landet och vi laddar upp med inspiration på mat och viner som gör dig redo för en ny årstid. Här kommer prissänkta vintips i ljusa nyanser matchade med vårinspirerade maträtter från Tasteline.
Foto: Nurlan Emir / Tasteline
Vad: Vitt vin på chardonnay och sauvignon blanc från spännande ursprunget Bulgarien
Vi väljer det till: en vårig symfoni med lax, basilika, persilja och ännu mer grönt.
Vad: franskt svalt rosévin i provencestil
Vi väljer det till: det kanske känns avlägset att äta sallad till middag, när det ännu är marsväder och vi har långkok upp till öronen. Då väljer man en rejält matig potatissallad som inkörsport, här med kyckling, soltorkad tomat och fetaost.
Vad: fylligt och smakrikt vitt på druvan viognier
Vi väljer det till: en fräsch variant på tacos, med lax och mangosalsa med mycket smaker
Vad: portugisiskt rosévin som är enkel att matcha till mat
Vi väljer det till: en härlig vegetarisk halloumiburgare med avvocado, picklad rödlök och annat gott mellan två skivor rostat surdegsbröd
Vad: spansk vin på druvan verdejo
Vi väljer det till: en succérätt från kända kocken Jamie Oliver, enkel att laga och håller år efter år. Spaghetti med räkor, vitt vin, chili och fräsch citron.
Vad: precis som det låter, bubblande rosévin med bärig sötma
Vi väljer det till: mingelstunden med rejält heta och krispiga salladskålar med räkor, avocado, chili och citron.
Vad: Friskt och fruktigt chardonnay från Australien
Vi väljer det till: En snabb och lättlagad pasta med smak av lax, citron och spenat.
Vad: storslagen tysk riesling som bara kommer bli bättre med åren!
Vi väljer det till: en rätt som flirtar med det asiatiska köket med sin fina balans av syra, sötma och hetta. Vinet passar utmärkt till just lite heta rätter. Här blir det grillade laxspett med smaker av ingefära, lime och lite hetta från chiliflakes.