Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
De 7 mest lagade maträtterna just nu & vinet som passar till
Tema

De 7 mest lagade maträtterna just nu & vinet som passar till

Vilka rätter lagar vi allra mest under hösten?

Här är de mest klickade rätterna på Sveriges största receptsajt Tasteline just nu - vi har matchat dem med vinet som passar perfekt till!

Smaklig spis!

Källa: www.tasteline.se

Bra köp
Terre de Mistral Reserve
Rött Lättare glasflaska, 750ml 14.5% Kryddigt & Mustigt

Terre de Mistral Reserve Côtes du Rhône Organic 2020

Frankrike Rhonedalen , Côtes du Rhône
Ekologisk
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Lamm
Nöt
99:-

BOUEF BOURGUIGNON: burgindisk köttgryta är höstens mest lagade gryta. En fransk klassiker som matchas bäst med ett franskt klassiskt vin tycker vi och väljer en côtes-du-rhône som är smakrik, lagom fyllig, kryddig men samtidigt elegant. En beskrivning som skulle stämma väl in på grytan med.

Fynd
Luigi di Grasso
Rött Box, 3000ml 13%

Luigi di Grasso Piemonte Barbera

Italien Piemonte
269:-

VODKAPASTA: en vegetarisk pastarätt som blivit extra festlig och omtalad pga av ingrediensen vodka som lyfter tomatsmaken till oanade höjder. Vi tycker att ett vin från italienska piemonte på druvan barbera blir ett riktigt bra val till pastan. Barberadruvan kallas för "folkets druva" eftersom den är lätt att tycka om och ofta har ett plånboksvänligare pris än andra viner från piemonte.

Bra köp
Revenge of the Little Squid
Vitt Flaska, 750ml 11.5% Friskt & Fruktigt

Revenge of the Little Squid 2021

Tyskland Rheinhessen
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Fisk
Sallader
Skaldjur
79:-

YAKINIKU: en smakrik japansk rätt med både sötma och lite hetta. Till detta väljer vi ett rieslingvin som galant både tar udden av det heta och samtidigt lyfter alla andra smaker ett par snäpp. Lägg det på minnet - till asiatiska smaker - välj med fördel ett rieslingvin!

Fynd
Kleine Zalze
Rött Lättare glasflaska, 750ml 14.5% Fruktigt & Smakrikt

Kleine Zalze Pinotage 2019

Sydafrika Western Cape , Coastal Region
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Lamm
Nöt
149:-

ÄLGGRYTA MED PORTER OCH ENBÄR: en riktig höstfavorit med klassiska smaker. Så vad väljer vi till detta? Porter? Nä - vi väljer ett vin på druvan Pinotage som är erkänd för att passa extra bra till just vilt och har en örtighet som matchar enbär som handen i handsken.

Fynd
50 %
Ascot
Vitt Flaska, 750ml 12.5%

Ascot Crisp White 2020

USA Kalifornien
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Asiatiskt
Fisk
Fågel
99:-
199:-

FLYGANDE JACOB: japp, den här rätten ligger ständigt i topp som en av de mest eftersökta på Tasteline så det innebär att ni är många därute som fullkomligen älskar denna krämiga rätt med kyckling, banan, grädde och jordnötter. Men vad ska vi välja för vin till? Vi väljer det här vita vinet som kan lyfta smakerna och ge en ny fräschör till rätten.

Fynd
Gnarly Head
Rött Box, 3000ml 14.5% Fruktigt & Smakrikt

Gnarly Head Old Vine Zinfandel 2020

USA Kalifornien , Inland Valleys , San Joaquin County , Lodi
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Sallader
Lamm
Nöt
269:-

CHILI CON CARNE: en rätt som kan varieras i oändlighet och bjudas på till både fest och vardag. För festligare sammanhang matchar vi det med ett kaliforniskt solmoget mjukt och bärigt vin som passar fint till det kryddiga och heta i rätten.

Bra köp
Pesce Bianco
Vitt Flaska, 750ml 12.5%

Pesce Bianco 2021

Italien
Ekologisk
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Buffémat
Fisk
Sallader
Skaldjur
99:-

UGNSTEK LAX MED POTATIS OCH KALL CITRONSÅS: en rätt som är ett bombsäkert kort att bjuda på. Vem gillar inte lax och citron? Till dessa snälla smaker väljer vi ett vitt vin som det syns på långt håll att det är som gjort för att passa till fisk. Italienskt vitt vin som verkligen ber om fisk på tallriken till.