Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Fira far med kluckande paket!
Tema

Fira far med kluckande paket!

När firas Fars dag

Det är dags att fira Fars dag nu på söndag 12 november. Fars dag infaller på olika datum i olika länder men i Estland, Finland, Island, Norge och Sverige firas alltid Fars dag den andra söndagen i november.

Presenttips för Fars dag

En present som ofta är väldigt uppskattad är en kluckande sådan, därför har vi samlat ett par flaskor som kommer göra pappa glad. Eller kanske någon annan som ska firas i helgen. Flaskor med innehåll som kan njutas här och nu, men som i vissa fall även kan sparas länge och förgylla kommande fars dagar.

Fynd
Brunello di Montalcino
Rött Flaska, 750ml 14% Stramt & Nyanserat

Brunello di Montalcino Val di Suga 2018

Italien Toscana , Brunello di Montalcino
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Lamm
Nöt
Vilt
269:-

Brunello di Montalcino är klassat i den högsta kvalitetsklassen för viner i Italien, DOCG, och hittas i Toscana. Vinet görs på en klon av druvan sangiovese som kallas brunello eller sangiovese grosso. Vinerna utmärker sig som kraftfulla viner som passar väldigt väl för lagring.

Fynd
32 %
Mulderbosch
Rött Flaska, 750ml 14%

Mulderbosch Faithful Hound 2021

Sydafrika Western Cape , Coastal Region , Stellenbosch
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Sötma
Fågel
Lamm
Nöt
Vilt
149:-
219:-

En spännande sydafrikansk så kallad Bordeauxblend med det franska områdes typiska druvor- merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, petite verdot och malbec. Det här är ett vin som kan lagras upp till 10 år - men även njutas av nu - men då till en finare middag där vinet får lite medspelare i munnen.

Fynd
Petit Chablis
Vitt Lättare glasflaska, 750ml 12.5% Friskt & Fruktigt

Petit Chablis La Chablisienne 2022

Frankrike Bourgogne , Chablis , Petit Chablis
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Aperitif
Fisk
Sallader
Skaldjur
173:-

I Chablis gör man vin på druvan chardonnay och det speciella med området är dess kalkhaltiga jordmån som gör att chablis smakar som inget annat. Just det här vinet är från ett kooperativ som grundades för ca 100 år sedan av endast kvinnor under krigsåren i Frankrike. Det blir en snackis när du lämnar över presenten.

Fynd
Château Pierre de Montignac
Rött Flaska, 750ml 13% Stramt & Nyanserat

Château Pierre de Montignac Médoc Cru Bourgeois Supérieur 2020

Frankrike Bordeaux , Médoc , Crus Bourgeois du Médoc
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Lamm
Nöt
Vilt
159:-

Röda viner från Bordeaux kan kosta hur mycket som helst, det gör det extra roligt att tipsa om ett verkligt prisvärt alternativ. Ett verkligt klassiskt val och passar en middag med en bättre köttbit på tallriken.

Fynd
Penfolds Bin 28
Rött Flaska, 750ml 14.5% Fruktigt & Smakrikt

Penfolds Bin 28 Shiraz 2020

Australien South Australia
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Lamm
Nöt
Vilt
269:-

Ett välkänd producent med viner i många prisklasser är Penfolds. Det här är ett bra val om du vill ha ett bättre vin, utan att spränga budgeten totalt. Kan lagras i minst 10 år men även njutas av nu, laga en bouf bourguignon eller annat långkok och korka upp för att fira far.