Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
10 frågor om vin till Wineloosers
Snurra flaskan

10 frågor om vin till Wineloosers

Berätta kort om er själva! Vad händer i ert liv just nu? 

Katrine, 36år(ja ja 37 i december) är hälsingetösen som står i ett restaurangkök i Sthlm.

Patrik, 44 år, är gammal gävlebo, som man just nu hittar som personlig tränare på en stor gymkedja i Sthlm. 

När vi inte vistas på våra respektive jobb så andas vi vin. Hemma, ute, läser, skriver, pratar; VIN. Okej vi tränar, äter, sover också. 

Har ni några spännande projekt på gång? 

Förhoppningsvis blir det fler tema-vinkvällar efter nyår. Det var bland det roligaste vi gjort o att arrangera. Fortsätta skriva artiklar och recept på Vin och Matguiden, såklart. Sen fler poddavsnitt med vår vän Hanif på Rötjut kommer det ju bli. 

Vad har ni för relation till vin?

Vin är rätt ”nytt” för oss. Vi blev vägledd in i vinvärlden 2016, av Daniella Lundh Egenäs, när hon jobbade på Agrikultur. 

Hos henne var ingen fråga för dum, hon lyssnade, svarade och gläntade på dörren åt oss och vi tog några trevande steg in i vinvärlden. Tänk vad några kvällar i köksbaren där på Roslagsgatan kan leda till. En helt ny värld öppnade sig och vin är så mycket mer än en dryck för oss, det är ett hantverk och ska behandlas därefter. I rätt glas, i rätt sällskap. 

Vilket är ert absoluta go-to vin?

Ett vin vi alltid har hemma någon årgång av som ingen kan tycka illa om, är Arianna Occhipinti’s SP68. Sen sommarvinet nummer ett är Susucaru Rosso från Frank Cornelissen. Fast visst känns det tryggt att alltid ha några flaskor Nebbiolo och chardonnay i olika skepnader hemma. 

Vad serverar ni till helgens middagsbjudning?

Beror alltid på sällskap, gäster, mat som serveras. Älskar att ha vinvänner hemma på middagar utan slut. Men är det bara vi två skulle det kunna bli Dario Princic  Fruliano Jakot, italienskt orangevin, passar ypperligt med orange till den vegetariska mat som vi ofta äter. 

Vilket land/region har enligt er, de bästa vinerna? 

Katrine-Etna helt klart, de får ett uttryck som är svår att beskriva. Både de röda och vita har något som vi inte hittar i något annat vin. 

Patrik-Finns det något annat än Bourgogne? Jag ska begravas i ett fat med vit Bourgogne. 

Har ni några kul resmål inplanerade? 

Närmast är väl en sista middag på Gastrologik, sorgligt men sant. Har haft fyra oförglömliga middagar där, nu är det dags för ett avsked. För man behöver inte resa långt för att sinnena ska få sig en åktur. En vällagad måltid med fin service och gott vin kan verkligen få en att försvinna bort för en stund. Vad som händer längre fram får tiden utvisa. 

Vad är ert favorit "wine moment"?

Finns så många, när man fått in en maträtt och det verkligen blir 1+1=3 och änglarna sjunger i öronen. Andra gånger kan det vara när vi på fredagkvällen drar en flaska ur vinväggen, som vi båda längtat efter att få öppna och vinet verkligen är så där gott som man hoppas på. De finaste är ju när man delar vinupplevelserna med någon, sen är ju allt med brynt smör och vit Bourgogne gott. 

Vad dricker man till julbordet?

Julmust men vill man ha vin, kabinett riesling går ihop med det mesta. Innan julbordet serveras varm äppelmust spetsad med calvados, garnerad med äppelchips och krossade salta mandlar.

Vem skulle du/ni vilja dricka vin med, död som levande? 

Katrine-Får man ens säga, Frank Cornelissen.

Patrik-Någon som är lätt att umgås med och riktigt trevlig, typ Alf Tumble eller magister Anders Mellden” 

Här hittar du Katrine & Patriks Instagram

Katrin och Patrik tipsar: