Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Gunillas nyaste FYND
Tema

Gunillas nyaste FYND

Gunilla Hultgren Karell är en av vårt lands mest erfarna och framstående vinskribenter. Hon har provat det mesta och har därmed full koll på vad som är prisvärt och vad som är värt att ta sig en extra titt på.

När Gunilla ger ett vin FYND i betyg, då vet man att det är riktigt bra. Här är hennes senaste fyndvinerna på Vinbörsen.

Fynd
Château la Tour de l'Eveque
Rosé Flaska, 750ml 13%

Château la Tour de l'Eveque Château la Tour de l'Eveque Sainte-Anne Rosé 2023

Frankrike Provence , Côtes de Provence
Ekologisk
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Fisk
Fågel
Skaldjur
Mingel
129:-

Jag kommer med all säkerhet att återkomma till det här rosévinet många gånger i sommar

Det här välgjorda vinet bjuder verkligen på klassiska provence-smaker och nyanser. Det finns toner av röda bär, örter, blommor, den friska syran ger balans. Det finns energi och driv i eftersmaken. Ett mycket gott och elegant allround-rosévin som sätter stämning både innan, under och efter middagen. Jag kommer med all säkerhet att återkomma till det här rosévinet många gånger i sommar.

/ Gunilla Hultgren Karell

Fynd
34 %
Zuccardi
Vitt Flaska, 750ml 13.5% Druvigt & Blommigt

Zuccardi Serie A Torrontés 2021

Argentina North , Salta
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Buffémat
Fisk
Sallader
Skaldjur
79:-
119:-

Smaken överträffar vida det blygsamma priset

Ett mycket snyggt och balanserat torrontés-vin som varken är överdrivet eller blekt. Druvaromerna är frammejslade på bästa sätt och visar varför druvan blivit så populär i Argentina. Smaken överträffar vida det blygsamma priset (rejält prissänkt). Ett utmärkt tillfälle att testa torrontés i sin rena, druviga form. Producenten Familia Zuccardi håller alltid hög kvalitet på sina viner och det visas med all tydlighet i det här druvtypiska vinet.

/ Gunilla Hultgren Karell

Fynd
Château Blaignan
Rött Flaska, 750ml 14% Kryddigt & Mustigt

Château Blaignan Cru Bourgeois Médoc 2016

Frankrike Bordeaux , Médoc
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Lamm
Nöt
Vilt
121:-

Men jag tänker då inte vänta

Vinerna från Bordeaux har ett rykte om sig att kosta multum men det produceras stora mängder vin och om man spanar efter flaskor med lite mindre kända namn går att göra fynd. Château Blaignan klassificeras som Cru Bourgeois och ligger i Médoc. Druvorna är cabernet sauvignon och merlot. Vinet är jättegott att dricka nu men om man har lust och tålamod håller det för lagring i vinkällaren ytterligare några år. Men jag tänker då inte vänta.

/ Gunilla Hultgren Karell

Fynd
Mirabeau en Provence
Rosé Flaska, 750ml 12.5%

Mirabeau en Provence Rosé X 2023

Frankrike Provence , Coteaux d'Aix-en-Provence
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Fisk
Skaldjur
Mingel
139:-

Ett härligt rosévin

Det är ett friskt, lättsamt rosévin med aningen blommiga drag, inslag av hallon, färsk citrus, granatäpple och en litet stråk av viol i slutet. Fint fokuserad smak med en fräsch avrundning. Druvmixen består av grenache, syrah, cabernet sauvignon och cinsault och har vinifierats och lagrats på ståltankar för att understryka den rena, aptitretande fruktigheten. Ett härligt rosévin som passar till många typer av fräscha, sommarinspirerade rätter eller som drink.

/ Gunilla Hultgren Karell