Jag är en glad tjej med mycket energi som var med och tävlade i Sveriges Mästerkock 2022 och kom 3:a. Utbildad sommelier, jobbar som VD för Bostad Direkt och på fritiden är jag fotbollstränare för sonens lag och spelar mycket golf. Just nu så har jag startat en enskild firma för att köra lite cateringuppdrag, vinprovningar och event. Kör också hårt med TikTok och Instagram för att inspirera andra människor att ha roligt i vardagen och att laga mat inte behöver vara krångligt.
Ska den 15 oktober laga mat i Täby Centrum. Har gått med som kockprofil på Vin och Matguiden, där ni kommer ni se många spännande recept. Diskuterar lite samarbeten med vinagenturer, klädmärken och matprodukter.
Tycker att ett riktigt gott glas vin förhöjer matupplevelsen. Där 1+1 blir 3. Gillar faktiskt mest vita viner så jag läste till sommelier för att bli bra på röda viner också för att se om jag hittade något rött jag tyckte var riktigt gott – ha ha..
Jean-Claude Boisset, Bourgogne Chardonnay Les Ursulines, 2021. Prisvärd Bourgogne som passar kanon till smakrika vegetariska rätter, fisk och till kyckling. Bra allround vin med bra syra och härlig fyllighet utan att det tar över.
Till förrätt blir det krabbsnittar med bubbel för att få igång aptiten, sedan fisk- och skaldjursspett med saffransaioli för att sedan avsluta med äppelrullar på filodeg med vaniljgrädde. Är ni sugna på att testa dessa rätter så finns recept på mitt Instagram.
Testar olika länder och viner men landar alltid tillbaka i Bourgogne i Frankrike. Älskar en vit Chardonnay därifrån – så elegant, komplex och välbalanserat med en bra syra.
Har sommarställe i Visby och spelar mycket golf på Kronholmen (Visby GK). Älskar Gotland med härliga människor, underbar mat och magisk natur.
Det skulle vara superkul att dela en flaska vin med Pernilla Wahlgren. Så härlig kvinna med mycket energi och nära till skratt (precis som jag)
Helena tipsar:
Starta kvällen lite festligare med ett bubbel från Frankrike (Cremant). Tillverkat på samma sett som Champagne, men från annat område. Lite sötma som passar perfekt till lite hetta i maten (räkcocktail med mango, lime och chili) eller till lite jordgubbar efter maten.
En amerikansk Chardonnay på 1,5L. Alltid festligt med en stor flaska om det är flera som ska dricka vinet. Servera till en smörstekt torsk med gräddkokt spetskål med citron. Maten innehåller syra, är fet och då passar ett vitt vin fylligt och smakrikt med hög syra.
Barbera och pasta – det är en underbar matchning. Servera till ravioli med parmesan och burrata på salsicciaragu. Mitt recept på det hittar ni på Köket.se