Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Snurra flaskan - Helena Ekman
Snurra flaskan

Snurra flaskan - Helena Ekman

Berätta kort om dig själv! Vad händer i ditt liv just nu? 

Jag är en glad tjej med mycket energi som var med och tävlade i Sveriges Mästerkock 2022 och kom 3:a. Utbildad sommelier, jobbar som VD för Bostad Direkt och på fritiden är jag fotbollstränare för sonens lag och spelar mycket golf. Just nu så har jag startat en enskild firma för att köra lite cateringuppdrag, vinprovningar och event. Kör också hårt med TikTok och Instagram för att inspirera andra människor att ha roligt i vardagen och att laga mat inte behöver vara krångligt.

Har du några spännande projekt på gång? 

Ska den 15 oktober laga mat i Täby Centrum. Har gått med som kockprofil på Vin och Matguiden, där ni kommer ni se många spännande recept. Diskuterar lite samarbeten med vinagenturer, klädmärken och matprodukter.

Vad har du för relation till vin?

Tycker att ett riktigt gott glas vin förhöjer matupplevelsen. Där 1+1 blir 3. Gillar faktiskt mest vita viner så jag läste till sommelier för att bli bra på röda viner också för att se om jag hittade något rött jag tyckte var riktigt gott – ha ha..

Vilket är ditt go-to vin? 

Jean-Claude Boisset, Bourgogne Chardonnay Les Ursulines, 2021. Prisvärd Bourgogne som passar kanon till smakrika vegetariska rätter, fisk och till kyckling. Bra allround vin med bra syra och härlig fyllighet utan att det tar över.

Vad serverar du till helgens middagsbjudning? 

Till förrätt blir det krabbsnittar med bubbel för att få igång aptiten, sedan fisk- och skaldjursspett med saffransaioli för att sedan avsluta med äppelrullar på filodeg med vaniljgrädde. Är ni sugna på att testa dessa rätter så finns recept på mitt Instagram.

Vilket land/region har enligt dig, de bästa vinerna? 

Testar olika länder och viner men landar alltid tillbaka i Bourgogne i Frankrike. Älskar en vit Chardonnay därifrån – så elegant, komplex och välbalanserat med en bra syra.

Hur spenderar du helst din sommar? Något favoritresmål? 

Har sommarställe i Visby och spelar mycket golf på Kronholmen (Visby GK). Älskar Gotland med härliga människor, underbar mat och magisk natur.

Vem skulle du vilja dricka vin med, död som levande? 

Det skulle vara superkul att dela en flaska vin med Pernilla Wahlgren. Så härlig kvinna med mycket energi och nära till skratt (precis som jag)

Helena tipsar: