Vi snurrar flaskan med Laila Bagge, en mångsysslare av rang! Mest bekant för de flesta som radioprofil, talangscout i TV men också som entreprenör med många olika bolag inom flera områden. Vin är ett av de områdena hon är verksam inom och just nu är Laila aktuell med ett sprillans nytt vin i vinserien Ruby som firar 10-års jubileum. Det första vinet som lanserades 2014 var Ruby Zin och nu har turen alltså kommit till Ruby Pinot Noir.
Bor: Lidingö
Familj: Liam 21, Kit 13
Gör: Programledare på Rix Morgon Zoo, Entreprenör
Aktuell med: I dagarna lanserat nya vinet Ruby Pinot Noir från Lombardiet, Norra Italien
Något få känner till om mig eller en oväntad egenskap: Jag kan få in hur mycket som helst på en dag! Jag är absolut tidsoptimist men har en förmåga att få in hur mycket som helst i en dag! Kanske inte alltid optimalt, men jag löser det!
Jag älskar vin! Jag älskar framför allt vin och mat i kombination ochär så fascinerad av vinets intressanta värld. Jag är ständigt på en vinresa, där jag upptäcker nya smaker, druvor, platser och upplevelser. Det bästa med vin är att det finns alltid mer att upptäcka.
Det har verkligen varit en fördel att man har den erfarenheten man har inom att hitta talanger. Jag har ett öga, en näsa, ett sinne. Jag vet när jag hittat en talang. Jag vet när jag hittat min nya druva.
Det är en magkänsla jag har, och jag precis som jag med en artist hittar någon som jag själv älskar, måste det också vara något som tilltar folkmassan. Precis samma sak gäller när det kommer till de viner jag väljer att lansera.
Dessutom vill jag alltid addera eller hitta en unik touch oavsett om det är en artist eller vin, och just när det kommer till mitt vin har jag lanserat ett vin med garanterad låg histaminhalt.
Jag älskar Italien, och har personligen en förkärlek till chark, ost, plock, en härlig ragu. Pinot Noir är en så otroligt trevlig, lätt, men elegant druva, som passar till så mycket. Jag älskar att kunna ha samma vin att sippa på under matlagningen som jag sedan har till maten. Och givetvis var valet av en passande producent viktigt, och tillsammans med Anora har vi samarbetat med vinmakaren Pietro Dilerni, från Terre D’Oltrepò i norra Italien.
Jag måste ändå säga att ragu är en go to rätt. Den går att variera i all oändlighet och man kan verkligen välja om man går all in med ett långkok eller kör en snabbvariant!
Även om jag inte tackar nej till ett glas bubbel, måste jag verkligen slå ett slag för Ruby Pinot – en utmärkt mingeldryck. Passar till minglet, snacks såsom chark, oliver & en bit parmesan. Lätt, men bärigt & elegant. Det är också varför jag tagit fram det. Passar till mingel och mat.
Tocayo i Hornstull är ett ställe jag ofta återkommer till, det är en latinamerikansk familjeägd restaurang med fantastisk mat och en otrolig vinlista!
Jag älskar libanesiska Chateau Musar, en blend på Cabernet sauvignon, cinsault och carignan.
För historia, originalitet & autenticitet: Milano & Tokyo. För allt: New York
Jag vill självklart fortsätta göra viner! Jag är en person som alltid har planer och projekt att genomföra och på gång! Men allt måste få ta sin tid, och det är viktigt att vi gör en sak i taget och sedan hittar rätt plats, rätt druva och rätt timing.
Vin: Ruby Pinot Noir
Öl: dricker aldrig öl
Cocktail: Appeltini, Margarita, Whiskey sour
Pizza: Mozzarella-Pepperoni, gärna från 450 gradi
Snacks: Ost eller salta snacks som t.ex chips som dippas i smetana, rödlök & löjrom.
Återställare: Vatten och / eller resorb
Självskriven i sammanhanget och precis som Laila själv sagt, ett lättsamt och bärigt friskt vin som passar många sammanhang. Ett bra vin när släkt och vänner samlas i jul.
"En charmig, frisk, sömlös pinot med mjuk framtoning- trivsam att läppja sval i större kupa." / Eva Weckström
Nyckeln till en riktigt bra Margarita är att välja en Tequila av god kvalitet.
Som den här - som även går att smutta på som digestif.
"Själv dricker jag denna reposado gärna oblandad och rumstempererad som en förlösande digestif efter maten, gärna med en bit mörk choklad och en skål färska valnötter vid sidan om. Så klart är den dessutom en enastående drinkingrediens, framför allt i en klassisk margarita där saltranden blir alla tiders utropstecken." / Bengt-Göran Kronstam
Till urgoda snackset salta chips med löjrom och smetana vill vi ha bubblor i glaset, och eftersom det närmar sig nyår slår vi till på champagne. En perfekt kombo!
"Årgången är av toppklass och smaken är förnämligt utvecklad och mättad med mogna toner av mjölkchoklad och krita i rund, inte överdrivet torr och mycket lättdrucken, för priset föredömlig stil." / Bengt-Göran Kronstam