Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
8 frågor om vin till Christopher Åström
Snurra flaskan

8 frågor om vin till Christopher Åström

Vinbörsen träffar Christopher Åström - med ca 1,8 miljoner följare på TikTok dominerar han med inspirerande och vällagade recept i videoformat. Vi pratar framtid, lite mat och självklart vin!

Berätta kort om dig själv! Vad händer i ditt liv just nu? 

Christopher heter jag och driver mina sociala medier-kanaler med inriktning mat. Jag är i grunden en hockeyspelare som pluggar på KTH men för cirka 2 år sedan svetsade jag ihop mina intressen foto, video och mat. Jag började skapa enkla matlagningsvideos som blev både uppskattade och uppmärksammade. Snabbspola 2 år fram i tiden och idag är det med sysselsättning där jag 2 gånger i veckan publicerar recept med video. Videosarna är mina "bebisar" där identiteten ligger. Det är något jag slipat fram på egen hand över flera år och det ligger mycket kärlek i skapandet. 

Hur ser en arbetsdag ut för dig? Berätta mer om ditt jobb som content-creator!

Mina arbetsdagar ser alltid olika ut. Den kreativa processen är lång. Resan från idé till nedslag består av många moment. Mitt jobb innefattar inte bara skapandet utan vardagen präglas till del av pressevent, resor, möten etc. Det är otroligt kul att arbeta med det här, att få vara kreativ och träffa andra duktiga människor är underbart. 

Vad har du för relation till vin?

Jag dricker inte mycket själv, men kan uppskatta dricka vin i sällskap. Jag använder annars mycket vin i min matlagning. Jag har inget go-to vin, men gillar Pinot som drar åt det jordiga och lite smöriga hållet.

Vad är ditt favorit "wine moment"? 

Mitt favorit wine moment är helt klart när man får skicka ner en hel flaska i grytan i ett svep. Gärna snurra lite på flaskan innan så att det verkligen skjuter ut! Effektfullt.. 

Vad serverar du till helgens middagsbjudning?

Till helgens middagsbjudning kör vi en oxsvansragu med potatispuré. När man väl är igång kan man dra på med crepe suzette till efterrätt. Känns tryggt, vi vet ju aldrig när vi äter igen... (vinbörsen står för vintips) klicka här

Vilket land/region har enligt dig, de bästa vinerna? 

Frankrike har nog de bästa vinerna.

Vad dricker man till julbordet? 

Glögg till julbordet. Det eller Pepsi Max...

Vem skulle du vilja dricka vin med? (känd person eller vem som helst)

Skulle vilja dricka vin tillsammans med Max Tegmark.

Christophers TikTok hittar ni här och Instagram här

Tips till oxsvansragu: