Född och uppvuxen i gurkstan (Västerås). Har sedan bott och arbetat i Paris (är en tvättäkta frankofil) innan flyttlasset gick till Stockholm. Har arbetat i vinbranschen i runda slängar 20 år, först hos flertalet importörer och nu i eget företag ProPR.
Det händer nya och spännande saker hela tiden. En av anledningarna till att jag valde att starta eget företag är att jag själv kan bestämma vilka bollar jag ska springa på och oftast innefattar det de projekt jag tycker är mest stimulerande och roliga. På tal om bollar så gillar jag att ha många sådana i luften hela tiden och just nu innefattar det allt från att vara vinskribent för flertalet media, hålla vinprovningar, arbeta med PR samt andra kommunikativa uppdrag inom dryckens förlovade värld.
En sund och god relation (enligt mig själv) där jag älskar att prova nya viner men också njuter av gamla bekantskaper. Jag lever också efter filosofin att man kan fira när som helst, oavsett dag, väder eller humör.
Jag har en stor förkärlek till färska räkor och fullkomligt älskar syra så det blir en Toast Skagen rikligt med handskalade räkor i den perfekta blandningen mellan crème fraiche och majonnäs lagt på smörstekt surdegsbröd. För att lyxa till det lite ytterligare läggs en klick löjrom på toppen. Därefter pressas valfri mängd citron över anrättningen. Till denna läckerhet serverar jag en ekad chenin blanc förslagsvis från Sydafrika.
En kväll i Stellenbosch (Sydafrika) för cirka 10 år sedan. Jag satt med min sambo och vår vän tillika vinmakare hos Kaapzicht bland vinrankorna och tittade på solnedgången bakom Taffelbergen sippandes på ett av hans nytappade viner. Det var ren och skär magi.
Om detta väder fortsätter (läs snöstorm) så är valet givet. En boeuf bourguignon på tallriken och en pinot noir från Bourgogne i glaset. Till förrätt sardellkrustader med en god champagne.
Målet är att de två kompletterar varandra och passar bra ihop. Mat och vin i kombination kan vara en himmelsk upplevelse där maten och drycken är goda för sig men när man kombinerar dem så höjer de varandra. Som det perfekta äktenskapet där 1+1= 3 gott + gott = magi. När man upplever detta kan man bli euforisk.
Just idag på Internationella kvinnodagen är det självklart en kvinna och även om de borde hyllas alla dagar om året så blir det lite extra idag. Förutom min egen mamma som jag ser upp till mycket så faller valet på senaste Nobelpristagaren i litteratur, fransyskan Annie Ernaux. Hon är inte bara en fantastisk författare utan verkar också vara en underbar person som bryr sig mycket om andra människor. Jag har haft ynnesten att både träffa och brevväxla med henne men har ännu inte fått tillfälle att dela en god vinflaska med henne.
Jennys FYND-tips