Idag snurrar vi flaskan med Louise Scott, drottningen av fixande och trixande, som dagligen gör livet enklare för hundratusentals människor genom Instagramkontot @tipsochtrix. Tipsen handlar om allt mellan himmel och jord och har till slut blivit så många att de nu blivit en bok. Vi tar reda på vilket tips som välte internet, vad som hamnar på bordet om Louise får spontana middagsgäster och givetvis frågar vi om bästa tipset för att få bort rödvinsfläckar.
Bor: Hus i Örebro.
Familj: Min man Niklas, vår snart 13-åriga son Titus och två älskade Sphynx katter.
Gör: Lever min dröm. Att få dela tips som underlättar vardagen för människor och få kalla det mitt jobb känns helt fantastiskt!
Aktuell med: Precis släppt boken Tips & Trix: Smarta idéer för alla tillfällen (Bonnier Fakta). En bok med över 500 tips för en enklare vardag och festligare fest. Ett kapitel heter VIN :)
Något få känner till om mig eller en oväntad egenskap:
Jag har ett väldigt känsligt luktsinne. Min man brukar alltid dra till med något skämt när jag undrar vad det är som luktar. -"Det är säkert grannen fem hus bort som varit på toaletten".
Vin för mig är att sätta guldkant på helgen eller speciella tillfällen.
Att på fredagskvällen i ett nystädat hem krypa upp i soffan med plock på bordet och ett glas bubbel i handen är njutning deluxe för mig.
Rött vin tillsammans med mörk choklad är inte min grej.
Jag brukar skölja fläcken i kallt vatten. Häller sedan ett tjockt lager salt eller bikarbonat på fläcken. Väntar i cirka en timme. Skakar av och sköljer åter med kallt vatten. En annan metod är att blötlägga fläcken i varm mjölk i cirka en timme. Tvätta därefter som vanligt.
Tror det måste vara mina Frasiga Skumtomtar. Det är alltså vanliga Skumtomtar som man kör i ugnen. Delade det första gången för flera år sedan men förra året exploderade det och det kändes som alla på sociala medier gjorde frasiga Skumtomtar. Kommer ihåg när jag testade mig fram till rätt gradantal och hur länge dom skulle vara i ugnen. Gick åt några burkar med Skumtomtar innan jag lyckades få dom perfekta. Annars brukar det ofta vara tips som jag tvivlat på och inte ens tänk dela som blir mest uppskattade.
Jag försöker alltid ha lite olika sorters plock hemma. Då kan jag på en kvart ha en bricka med plock färdig. Halloumi (som jag skär upp i bitar och tillagar i airfryern), chark av något slag, oliver, färdigköpta frysta vitlöksbröd, grönsaker, någon ost (Kaltbach och Primeo är två favoriter).
Robert Broberg! Uppväxt med hans fantastiska musik och texter. Såklart lyssnar vi på hans 'Ett stort glas vin'. Känns som Robert föredrar rött vin och då dricker jag gärna Laila Bagges Ruby Zin. Förutom att det är väldigt gott gillar jag att det vinet har låga histaminnivåer så man minskar risken för huvudvärk och allergiska reaktioner.
Nej, jag och min man tycker om att variera oss och provar gärna nya viner.
Lakrits med salmiak eller mousserande vin av något slag skulle jag bli jätteglad för! Är allergisk mot blommor.
Nu är fokus på min nysläppta bok. En dröm som gått i uppfyllelse.
En annan dröm är att ta fram någon ätbar produkt.
Vin: Debuchy Brut Réserve. En billig champagne som smakar så mycket mer än den kostar tycker jag.
Öl: Lager av något slag. Öl till pizza är bland det godaste jag vet.
Cocktail: Jag tar gärna ett glas bubbel istället. Dricker jag cocktail uppskattar jag om den inte är besk eller för söt.
Pizza: Pizza bianco med räkor, löjrom och dill tackar jag inte nej till.
Snacks: Chips! ÄLSKAR chips! Men dom måste ha tillräckligt med sälta.
Återställare: Vatten, Coca-Cola Zero och pizza är en vinnande kombo för mig.
Fotograf: Ulrika Pousette
Ett glas rinner ner precis som det låter, smooth, och kanske skulle kunna vara något att smutta på till spellistan med "Best of Robert Broberg"
Ett budgetfynd att ha på lut i kylen för de där spontana middagarna, fram med all sköns gott småplock på bordet och så poff iväg med korken - och där är festen igång!
Det här tror vi skulle kunna få prova på platsen som vitt husvin hemma hos Louise. Friskt, torrt och fruktigt på druvan Albariño som har sin hemvist i nordvästra Spanien där svala havsvindar sveper in från atlanten och kyler ner vingårdarna med resultatet att vinerna får sin fräschör.