Vi snurrar flaskan med Kevin Florström, som förvandlat sin främsta hobby - att städa - till sitt jobb. På instagramkontot Kevins kvadratmeter (med över 270 000 följare!) delar Kevin dagligen med sig av smarta städtips, husmorsknep och inredningsråd. Förra året släppte han en populär städbok och en praktisk städkalender. Vi passar på att ställa frågor om intresset för mat och dryck, om besvärliga fläckar, paradrätter och vad som händer härnäst.
Bor: Nacka i Stockholm
Familj: Singel
Gör: Influencer med fokus på hemmet
Aktuell med: Min första bok! Fint Hemma!
Något få känner till om mig eller en oväntad egenskap: Gammal simhoppare
Vad många kanske inte känner till är att jag tidigare jobbat krog, där fick jag verkligen en stor förtjusning för just vin och hur man parar ihop rätt vin med rätt maträtt.
Just matlagning är verkligen inte min höjdpunkt i hemmet, jag städar mycket hellre efter någon annan som lagar. Mina vänner vet dock om detta och brukar be mig köpa ingredienser så att de kan laga rätterna, kanske lite knäppt men vi tycker bara det är roligt. Men - jag är dock en fena på att beställa mat! Och, om jag verkligen måste laga något så blir det en ryggbiffspasta. Det är svårt att misslyckas med den.
Ja! Jag har precis som resten av svenska folket blivit besatt av min airfryer, nu på sistone har jag till och med testat att tillaga kött i det och är verkligen i chock över hur lätt och smidigt det är att tillaga riktigt goda saker i den. Jag var otroligt skeptisk innan jag testade - men nu är jag besatt.
Vitt så gillar jag Sancerre Les Roches, kan inte bli fel. Rött så gillar jag P.Lex Langhe Nebbiolo.
Generellt så är det ju fettfläckar som de flesta har svårt att få bort, men det finns några saker man bör tänka på.Fettfläckar är vattenavvisande, vilket gör att det inte räcker med att bara tvätta dem i vanligt vatten för att försöka få bort dem - du behöver använda något som är just mot fettfläckar - såsom diskmedel. Har jag spillt olja på ett plagg så tar jag några droppar diskmedel som jag gnuggar in tillsammans med ett finger och lite vatten för att lösa upp så mycket som möjligt, sen låter jag det torka lite innan jag tvättar på vanligt program. Här behöver man också ha i åtanke att värme hjälper till att låsa fläcken, så tvätta hellre på ett kallare program.
Ta fram en korg och plocka undan allt som är störigt och som inte hör hemma där de ska vara och göm undan korgen på en plats som gästerna inte ser (sen kan du ta fram den och lägga tillbaka allt där det hör hemma när gästerna har gått), därefter tar du ett snabbt varv med dammsugaren och dammsuger alla de platser där damm och smuts trivs bäst och till slut kör du en dammvippa och torkar av alla ytor. Avsluta alltid med linnespray eller doftljus för en välkomnande känsla för gästerna. Funkar varje gång!
Åh, det har jag! Jag kan såklart inte säga något om det än, men låt oss säga att det kommer bli lite roligare att städa snart.
Vin: Sancerre eller Riesling
Öl: Ingen alls faktiskt.
Cocktail: Averna Sour
Pizza: Ge mig en utan ost så är jag nöjd.
Snacks: Lättsaltade chips
Återställare: Ge mig alla kolhydrater som finns och två dagars vila, tack.
Riesling - älskad av många och ett vin som passar till väldigt mycket i köket. Till fisk, skaldjur, kyckling och något vi ofta tjatar om - en perfekt matchning med de asiatiska köken.
"Miss Li själv hoppas att vinet dricks när vänner samlas eller när något stort eller litet firas. Och precis. Här har vi ett oerhört mångsidigt vitt vin som passar lika bra på den rustika picknicken som till de lite exklusivare tillställningarna i de tjusigaste av salonger." / Eva Weckström
Nebbiolo är Piemontes stolthet och i den här boxen har druvan fått sällskap av lillebror barbera. Det är en kombo som inte går av för hackor och ett vin som har det mesta.
"Detta är utan tvekan en av de bästa röda boxarna på den svenska vinlistan, framställt utan prut, med samma ambition som om det skulle buteljerats och med siktet inställt på kräsna kunder som vill ha ett boxvin med bett och struktur." / Bengt-Göran Kronstam
Ryggbiffspasta - jo man tackar! och i glaset ett fruktigt och smakrikt rött från landet där de äter mest nötkött i hela världen, Argentina. Det blir nationaldruvan malbec som delar flaska med fruktiga shiraz i en bra kombination.
"I det här vinet har man använt druvorna Shiraz och Malbec. Det mörkt blåröda vinet har inslag av björnbär, vanilj, plommon, choklad och fat." / Suzanne Ribbing