Vi snurrar flaskan laddad med frågar till Anja Olaug Jelinek @enmatinsta, matinspiratör och matskribent, med den underbara devisen att mat ska vara förbaskat gott - inte svårt och komplicerat. Anjas aktuella kokbok heter Cravings och är full med recept på mat man VILL äta igen, och igen. Namnet till boken tjänar även ett annat syfte, det är en slags revansch på vår ätstörda samtid där vi ska hålla igen och inte "unna oss" för ofta, Anja placerar ordet cravings i ett positivt sammanhang där vi äter, njuter och inte bryr oss om andras förväntningar.
Vi tar givetvis tillfället i akt och får tips på snabbmiddag som imponerar, tar reda på vilket som är hennes absolut mest populära recept och vad som är hennes craving for life om hon bara får välja en.
Bor: Kålltorp, Göteborg
Familj: man Simon och dotter Iben
Gör: matkreatör och matskribent
Aktuell med: kokboken CRAVINGS
Något få känner till om mig eller en oväntad egenskap: jag är jättebra på att uppskatta mängd som ska hällas ner i burk
Den är god, vin är den godaste drycken jag vet och jag dricker det helst när det ska drickas alkohol.
Alla dagsfester med bubbel som bara fått pågå på grund av feeling.
Snacks i form av oliver, sardeller, surdegsbröd och citron och pizza och naturbubbel, alltid alltid alltid.
Kött och rödvin, så tråkigt.
Har velat träffa Kakan Hermansson i så många år och vi hade druckit ett lätt bärigt rödvin och ätit pommes med cheddardipp.
Älskar Susucaru rosso, vore jag ett vin vore jag det.
Naturbubbel, roligt naturvin eller ett surdegsbröd, då blir min själ lycklig.
Pizza med västerbottenostcreme på botten, krispigt stekta kantareller, svartkål, aioli och tryffelolja. Helt sjukt god.
Mat som ger dig trygghet, kanske mat från barndomen eller mat som inte behöver så mycket ansträngning. För mig är det libapizza eller hamburgare med pommes, den senare ofta köpt.
Pizza, haha, det måste bli brödmat.
Krispigt stekta gnocchi med riven tomatsås (om det är på sommaren) eller lite finare färdigköpt fylld pasta med egenkokt parmesanbuljong, det är jättenkelt.
Jag och en kollega håller på med en poddidé som är sååååååå bra sen har jag många böcker i mig, så jag hoppas att det blir aktuellt.
Vin: bubbel
Öl: ljus lager
Cocktail: gin och tonic
Pizza: alla förutom de med banan och curry på
Snacks: salt- och vinägerchips
Återställare: rostat vitt bröd med smör och bubbelvatten med mängder av citron och isbitar
Chiantiviner är sedan läääänge klubbat som ett ultimat pizzavin. Och det är ju bra att ha ett sådant i glaset om man ska äta pizza resten av livet :)
Pinot noir, lättare rött vin som är fullpackat med röda bär. Det sitter som en smäck till prat och cheddarpommes.
Bubbel som inte kostar skjortan och som man kan bjuda många på, till snacks och salta mandlar eller annat gott som trollas fram i skålar och på fat. Brut nature har inget med naturvin att göra i detta fallet dock utan är en beteckning för att tala om att vinet är krispigt som tusan med ytterst lite sötma kvar efter jäsningen.