Berätta kort om dig själv!
Mitt namn är Sara Aasum Hultberg. Jag jobbar som konditor i grunden men frilansar just nu som matstylist, receptkreatör, event etc. Jag jobbar med det mesta inom mat och framförallt sötsaker.
Hur ser en typisk dag ut i ditt liv?
Antingen står jag hemma och bakar, testar recept, springer på stan och letar rekvisita till nästa plåtning eller är i studio och fotograferar. Jag älskar att testa nya restauranger men nuförtiden trivs jag lika bra hemma efter en arbetsdag. Bästa sättet att avluta dagen är yoga!
Vad har du för relation till vin?
Jag älskar vin och försöker alltid ha bra viner hemma, jag skulle säga att jag har ett lagom intresse för det. Jag har dock många vänner som är mer intresserade av vin än vad jag är så det blir oftast att jag dricker och de väljer.
Hur ser en perfekt sommarkväll ut?
En middag med grill i skärgården, helst nere på bryggan utan mygg eller knott, gott vin i glasen och franska ostar till dessert.
Vad är ditt favorit "wine moment"?
Fredags-aw med vänner, som oftast blir lite senare än en aw…
Var äter man bäst mat i hela världen?
Måste väl säga New York. Älskar New York som mat-stad då den är så mångkulturell och restaurangerna är autentiska.
Vad tycker du vin har för betydelse till mat?
Jag tycker inte att vinet alltid måste vara en perfect match med maten men oj vad det höjer upplevelsen när man går på en bättre restaurang och får ett perfekt matchat vin med maten eller desserten.
Vem skulle du vilja dricka vin med?
Messiah Hallberg, jag tycker att han är fantastiskt rolig och förhoppningsvis så gillar han också vin.
Du har 10 gäster på spontanbesök, vad bjuder du på?
Ramen där alla får plocka ihop sin egna rätt, glassbuffé till dessert.