Frida Lund är matkreatör, poddare och författare - och älskar vin. Det märks på många vis, hon grundade t.ex Vinhaggorna för 5 år sedan som började som en facebookgrupp som nu vuxit till ett folkligt och tillåtande vinforum där alla är välkomna och har under de senaste åren startat vinimport och lanserat fem egna viner. Hon poddar i Tabberaset tillsammans med Klara Doktorow, en pod som kretsar kring livet, maten och givetvis - vinet. Och så har hon skrivit tre böcker om mat och - ja såklart om vin!
Bor: Bagarmossen
Familj: Gift med Anders. Barn Florens och Donna
Gör: Driver Vinhaggornas Vinhandel, poddar (Tabberaset), bloggar, skapar recept på instagram och hyr ut min matstudio Mat och Vinlabbet
Aktuell med: Hemligt
Något få känner till om mig eller en oväntad egenskap: Kan stå på huvudet, men vilken tråkig grej.
Älskar vin. Det är umgänge och mys förpackat i en 750 ml flaska.
Hel kyckling i ugn med ris och sås. Dricker såklart Bourgogne till.
Hmm vad svårt, men man blir väl alltid positivt överraskad av en perfekt Syrah.
Tänk "vad gillar den ska jag till för land", har den rest nyligen, leta där! På den hyllan alltså.
Lammfärsbiffar med myntayoghurt. Givetvis Haggan Xinomavro till. Glöm inte krydda biffarna med lite kanel.
Haggan Lazio hela hösten och vintern.
Samma spaning som varje vinter kanske? Mustig mat, grytor, soppor. Mer rester? Så sugen på att bli bättre på rester. Vi har rött, vi har bubbel och så varvar vi det med en iskall IPA.
Har nya projekt som jag inte får snacka om ännu. Drömmen är att VIN-TV ska komma tillbaka! Måste ha ett team bara. Är du mitt team? Help!
Vin: Asinoi 2017
Öl: Iskall Lagunitas IPA eller bara en iskall Norrland Light mmm .
Cocktail: Umeshu Spritz
Pizza: Margarita såklart. Pizzasallad och bea inklämd mellan varje slice.
Snacks: Smala ostbågar
Återställare: Cola Zero.
Foto: Mira Wickman
En kyckling i ugnen och detta i glaset. Kvällen är klappad och klar!
"Doft och smak signalerar pinot noir tydligt och klart. Här hittar vi toner som drar åt hallon, körsbär, jordgubbar och en lätt kryddighet. Superläckert och tänk att priset dalat med 50 kronor - från 169 kr till 119 kronor. Snacka om fynd!" / Gunilla Hultgren Karell
Pinot Noir + Ostbågar ( både smala och original) = SANT. Om du tycker att det låter skumt, prova att googla. Vi lovar. Detta är en av vinvärldens superkombos. Oväntat gott ihop.
"Smakmässigt är detta fjäderlätt med pigg, läskande och spänstig syra samt en svag men vital nerv av strävhet. En charmig, frisk, sömlös pinot med mjuk framtoning- trivsam att läppja sval i större kupa." / Eva Weckström
Frida slår ett slag för rester - vi håller med. Släpp loss kreativiteten och gör något av det som finns i kylskåpet istället för att panikrusa till butiken. Men vad dricker man till? Ett bra tips är att ha något hemma som "passar till mycket", precis det gör doldisen vit rioja. Ett utmärkt matvin som förtjänar plats i strålkastarljuset.
"Generös stil med toner av saftiga, gula päron, örter, kryddiga drag och fräsch fruktsyra. Eftersmaken är lång och krämig. Ett vitt vin som funkar till mycket i matväg." / Gunilla Hultgren Karell