Vi går in februarimånad, eller "melodifestivalmånaden" enligt vissa. Oavsett hur entusiastisk du är för det faktumet så är det i alla fall fredag och dags att avsluta veckan på bästa sätt. Vi har tips på tre viner redaktionen provat som du hittar på många hyllor. Den här månaden kikar vi lite extra på klimatsmarta förpackningar och kan rapportera att tipsen idag på PET och lättviktsglas.
Fler tips! Vintips för Melodifestivalkvällar, panta mera: en guide till klimatsmarta förpackningar och givetvis så har Suzanne ett färskt helgtips - bao buns med krispig tofu!
Trevlig helg!
Portugal fortsätter att växa i popularitet och bjuder på spännande druvor som vi aldrig tidigare hört talas om och hög kvalitet till snälla priser. Här har du dessutom en klimatsmart PET-flaska som är praktisk att packa med i bilen för fjällenresor och annat som väntar.
En trotjänare i den italienska hyllan har du här. Briccotondo var bland de allra första vinerna på druvan barberna, en druva som på senare tid fullkomligen exploderat i popularitet och utbud. Charmigt och lätt att tycka om och lätt att matcha till vintermiddagar i februari som inte nödvändigtvis måste vara från den italienska kokboken.
Nya Zeeland kom igång ordentligt med sin vinproduktion först på 1980-talet och på Sydön är klimatet svalt och just därför trivs riselingdruvan finfint. Det är smakrikt och friskt och passar både klassiska fisk och skaldjursrätter som mer exotiska heta rätter.
Spanskt vin som är på tillfälligt besök i det tillfälliga sortimentet, gjort på druvan tempranillo som har många synonymer och här i vinets ursprung Ribera del Duero kallas druvan ofta tinto fino. Det här är maffigt och imponerande, gott att dricka nu men kan också lagras länge.