Mitt namn är Nazuk Turdieva och jag är 29 år gammal. Född i Kazakstan men uppvuxen i Norrbotten, Boden. Jobbar som svetsare på ett stort företag som gör lastbilar och utöver jobbet lägger jag mest tid på matlagning för nöjes skull och delar med mig utav det på min instagram där jag heter vilseikladdkakan
Är just nu med i Sveriges mästerkock 2023 och ska tävla mot 11 otroligt duktiga matlagare.
Jag skulle nog inte säga att jag har någon specifik paradrätt men det uighuriska köket ligger mig varmt om hjärtat. Dumplings är top 5 på min favorit lista bland mat jag inte vill vara utan.
Jag skulle inte säga att jag har någon relation till vin förutom att jag tycker om det, jag är dock värdelös på vin men vill verkligen lära mig mer om det.
Jag hittar min inspiration mycket på sociala medier men också när jag är ute och reser, jag älskar att resa just för den anledningen, att få testa nya spännande matkulturer.
Mitt go-to vin är något vin med rolig etikett haha.
När jag och mamma besökte en vingård i Georgien, Tbilisi. Jag älskar när man verkligen får uppleva ”från jord till bord.
Jag kör alltid efter dagsform, så allt beror på vad jag är sugen på för mat den dagen. Det kan bli allt från spansk tapas med sangria, asiatisk buffé med råbiff, olika dumpings och iskall riesling eller en riktig fin hängmörad köttbit med lite kraftigare rött vin, fråga mig inte druva för jag har ingen aning.
Jag skulle nog välja Tom Sjöstedt, dels för att han nog kan berätta och lära ett och annat om mat men också för att jag tycker att han är otroligt rolig.
Tips på goda viner med kul etikett: