Mitt namn är Christin Kashou och är mest känd som vinnaren av Sveriges Mästerkock 2021. Just nu och sedan ett år tillbaka så jobbar jag som kock på restaurang Surfers i Stockholm där vi lagar kinesisk mat. Jag har precis tagit en sommelierexamen men ser vin mest som en hobby och ett sätt att utveckla min kunskap för smak. Jag delar med mig av recept, vin och restaurangtips på mitt instagram konto @christinkashou
Under hösten har jag många spännande samarbeten som kommer att släppas och ett lite större projekt som jag jobbar lite hemligt med men som kommer presenteras hösten 2023. Det är så svårt att inte kunna berätta allt hela tiden, men den som väntar på något GOTT...
Innan jag påbörjade min sommelierutbildning var min relation till vin "jag beställer det jag vet/dricker det som serveras". Ganska enkelt. I och med utbildningen och min utökade kunskap har jag nu ett större intresse för att testa flera olika typer av vin, jämföra druvor från olika länder och hittat nya stilar som passar mig i smaken. Jag har även upptäckt att jag tycker om att dricka sherry och dessertviner tillsammans med dessert (något jag tidigare inte förstod mig på).
En nyfunnen favorit är Petite Sirah från Lodi i Kalifornien.
Eftersom maten ofta står i fokus brukar jag nödvändigtvis inte anpassa maten efter vinet, snarare tvärtom! En typisk söndagsmiddag hemma med blir det antingen grillat kött med en krämig potatisgratäng och grönsaker eller sallad i säsong alternativt en enkel men otroligt god pasta.
Frankrike, Bourgogne och inte bara för att det är en av världens mest hyllade regioner utan för att jag tycker om klassiska kvalitetsviner. Och om man räknar med beaujolais så finns det även naturviner att tillgå.
Min sambo är från Grekland och har sommarhus i Khalkidiki. Där älskar vi att spendera somrarna tillsammans med släkt och vänner och dricka goda lokala viner.
Mycket svår fråga just för att jag har så många kvinnliga förebilder, det står mellan Kamala Harris och Michelle Obama.
Christin tipsar::