Jenny Frennberg är en av Sveriges största matinfluerare och driver instagramkontot sthlmfoodgems där hon idogt luskar fram gömda pärlor i Stockholms stora utbud av restauranger, caféer och hål i väggen-ställen för att tipsa och inspirera sin stora följarskara. Att hon älskar mat märks, det fullkomligen osar matpassion om allt Jenny gör och det är lätt att ryckas med och framförallt bli hungrig och sugen på att testa något nytt!
Bor: I min lägenhet i Solna, Stockholm
Familj: Mamma, pappa, storebror & min dvärgtax Bernard
Gör: Digital kreatör, influencer, egenföretagare
Aktuell med: Lansering av t-shirtkollektion och YouTube-kontot ”Jennys Food Gems”
Något få känner till om mig eller en oväntad egenskap: Att jag förut satsade på en karriär som artist.
Jag älskar vin. Jag tycker verkligen vin förhöjer smaker till mat så otroligt väl, vilket gör att bara mat i sig blir så mycket roligare, mer spännande och mångsidigt.
I tidigare intervjuer har jag svarat birria tacos men om det ska serveras med vin så lagar jag något helt annat, gärna en sjukt god vegetarisk lasagne eller så kör jag marinerade kycklingspett som jag grillar i ugnen. Enkelt, gott, alla älskar det.
Oj men vilken svår fråga… Jag känner att jag blir överraskad varje dag typ haha. Blir överraskad över hur något så enkelt & billigt och tillgängligt kan vara så gott. Men blir lika överraskad när jag testar high-end restauranger som gör otroligt experiment med mat. Men senast var nog när jag åt en lunch på Nour och åt Sayan Isakssons ostrontacos. Då kände jag wow, den här rätten är så briljant, så genialisk.
Hittills är det absolut mitt tips om italienska mackor nere i tunnelbanan. Har aldrig fått så många komplimanger och tackanden för det tipset, plus att jag tror fortfarande det är kö utanför där varje dag sen dess. Bananas!
Alltså helt ärligt, krångla inte till det — ha ALLTID goda chips & oliver hemma. Ställ fram dom och alla är glada tillsvidare, haha.
Oj. Den första personen jag tänker på är Joakim Berg från bandet Kent, men tror typ inte han hade varit så pratig av sig. Annars typ Michael Jackson, fan vad coolt. Får nog bli han.
Jag har alltid Chardonnay hemma.
Nu låter jag smått vingalen, men jag blir alltid glad över en flaska vin. Älskar att samla på mig olika sorter. Så det är bara att give it to me, haha. Blir alltid glad över blommor & mat också.
Internationellt älskar jag Tokyo och Chicago som matstäder. I Sverige har jag inga såna favoriter kanske, men jag har faktiskt sparat otroligt många matpärlor runtom i Sverige som jag förhoppningsvis kan besöka, filma och visa någon dag. Det finns verkligen så mycket otroligt fina och roliga grejer i Sverige, mer än vad man tror.
Just nu ska jag förverkliga en dröm om att sälja egna matrelaterade tryck på t-shirts och tröjor. De släpps väldigt snart. Sen har jag en dröm om att ha ett eget TV-program där man får hänga med mig när jag upptäcker matpärlor i Sverige.
Vin: Någon form av Chardonnay
Öl: Aussie Neipa från Brygghuset Finn
Cocktail: En drink som finns på baren Pharmarium i Gamla stan, som heter “Passionate from miles away” (med sake, brandy, passionsfrukt, chili & sanchoolja).
Pizza: Chicago style Deep dish pizza med fefferoni
Snacks: Matiga oliver
Återställare: Bloody Mary
Ett brakfynd i kategorin Chardonnayviner. Det är smakrikt, lagom fylligt med toner av mogen citrus och en uppfriskande släng av lite härlig grapefruktsbeska på slutet, allt detta för 69 kr. Något av en gömd pärla i vinhyllan.
En vin vi klistrar på etiketten "säkert kort" på. Det här är väl värt sin peng och innehållet kommer från ett anrikt spanskt vinhus. Viner från Navarra är inte lika kända som berömda grannen Rioja, vilket ofta betyder att du kan göra verkliga fynd eftersom priserna är lägre. Ett bra val som gå-bort-present.
Lasagne + Chianti = sant forever. Som ler och långhalm, korv med bröd och ja, vi kan fortsätta men du fattar nog. Det här är en klassisk kombo. Krämig lasagne med mustig tomatsås och parmesanens sälta tillsammans med sangiovesedruvans friskhet gör det här till en dynamisk duo av rang.