Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Vintips för pingsthelgen
Fredagstipset

Vintips för pingsthelgen

Vi är framme vid pingsthelgen som traditionsenligt firas 50 dagar efter påsk. 2004 var sista året som annandag pingst var helgdag, året efter ströks den till förmån för att Sveriges nationaldag istället skulle få bli helgdag och markeras som röd dag i kalendern. Men det går finfint att fira pingst i alla fall - utan röd annandag. Här kommer ett fullmatat tips på flaskor som står på Systembolagshyllan. Provat, granskat och prisvärt.

Fynd
Privat
Mousserande Flaska, 750ml 11.5% Torrt vitt

Privat Brut Nature Reserva, 2020

Spanien Cava
Ekologisk
Fyllighet
Fruktsyra
Sötma
Aperitif
Fisk
Grönsaker
129:-

Cava görs enligt samma metod som champagne och är alltid ett prisvärt alternativ som ger mycket kvalitet för sin peng i den mousserande djungeln. Termen brut nature ska du kika efter om du gillar krispigt fruktiga och knastertorra bubbel!

Fynd
La Gascogne par Alain Brumont
Vitt Lättare glasflaska, 750ml 12.5% Friskt & Fruktigt

La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng-Sauvignon, 2022

Frankrike Frankrike sydväst , Côtes de Gascogne IGP
Fyllighet
Fruktsyra
Sötma
Fisk
Grönsaker
Skaldjur
109:-

Franskt vin med långt och svårt namn - tur att du inte behöver inte föra konversation utan bara skruva av korken. Ett mycket användbart vitt vin att ha till hands till både mat och prat och passar sommarens lättare rätter med grönsaker, fisk och skaldjur.

Fynd
Mulderbosch
Rosé Lättare glasflaska, 750ml 12.5% Friskt & Bärigt

Mulderbosch Rosé, 2022

Sydafrika Western Cape , Coastal Region
Fyllighet
Fruktsyra
Sötma
Fisk
Fågel
Grönsaker
99:-

Ja, vad ska man säga - ett mer säkert kort i roséhyllan är svårt att leta fram. Mångas favorit och har du inte provat än är det dags. Brukar du bara leta efter de ljusaste rosa vinerna har du en kul överraskning här, så bli inte rädd för färgen, det är inte hallonsaft i flaskan - vi lovar!  

Bra köp
Alamos Organic Malbec
Rött Lättare glasflaska, 750ml 13.5% Fruktigt & Smakrikt

Alamos Organic Malbec 2022

Argentina Cuyo , Mendoza
Ekologisk
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lamm
Nöt
109:-

Är man bra på att grilla i Argentina? Svar ja. Dricker man gärna Malbec till grillat i Argentina? Svar ja. Saken är därmed biff kan man säga. Varsågod: här har du helgens grillvin.

Fynd
Taittinger
Mousserande Flaska, 750ml 12.5% Torrt vitt

Taittinger Brut Réserve

Frankrike Champagne
Fyllighet
Fruktsyra
Sötma
Aperitif
Fisk
Skaldjur
499:-

Pingst är en populär helg för bröllop och kanske har du ett bröllp eller festlighet denna helg? Annars är det även dags att fira alla mammor på söndag och vad ger en lyxig guldkant till vilken firardag som helst på bättre sätt än en flaska Champagne?