Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Äntligen Helg med Suzanne Ribbing: tacos på asiatisk vis
Äntligen helg

Äntligen Helg med Suzanne Ribbing: tacos på asiatisk vis

Jag har alltid rödchili, lime, ingefära och koriander hemma, smakkompisar från det asiatiska köket som jag älskar och som det alltid går att slänga ihop något gott med. Här har jag gjort en knaprig kycklingfärs med min favorit smaksättning och som jag serverar lite tacostyle fast i salladsblad.

Krispig kycklingfärsröra: (4 personer)

800 g kycklingfärs 2-3 klyftor finhackad vitlök 1 msk riven färsk ingefära 1-1,5 tsk chiliflakes 1 finhackad röd chili 3 msk rörsocker 1 lime (saften + rivet skal) 3 msk fisksås 1 röd spetspaprika skuren i mindre bitar 1 kruka hackad koriander (blad + stjälkar)

Fräs vitlök och ingefära i lite olja i någon minut. Tillsätt sedan chiliflakes, chili och kycklingfärs och bryn tills köttet fått fin färg. Tillsätt rörsocker fisksås, lime och spetspaprikan. När allt är genomstekt tillsätt slutligen hackad koriander.

Tillbehör:

Gemsllad (det går även bra med hjärt- eller cosmopolitansallad) 1 kruka koriander, bladen 1 kruka thaibasilika, bladen 2 dl hackade cashewnötter (eller jordnötter) 4 salladslökar, i tunna skivor 2 lime i klyftor Sriracha

Servera den steka färsen i salladsblad. Ställ fram Srirachasås på bordet så var och en kan bestämma hettan på sina tacos och skålar med korianderblad, thaibasilika, hackade nötter, salladslök och limeklyftor.

Den här rätten går dessutom supersnabbt att laga, och så mysigt att plocka och umgås vid bordet. Är man extra hungrig så kan man servera jasminris till, då räcker kycklingfärsen till 6 personer. Nedan finns tips på tre olika viner som passar till.

Trevlig helg!