Här kommer en riktigt fest- och bufféräddare enligt mig. Förutom att det här flarnet/pajen är så himla god så är det här ett s.k "allt-i en-panna" rätt. När man lagar pajer och flarn är det ofta många moment, som att förgrädda pajskalet, göra en äggstanning, förbereda olika fyllningar och toppings. I det här receptet kan man lägga ALLA ingredienserna på den färska smördegen (som jag köper färdig). Personligen tycker jag att smördegs pajer är godare än de med traditionellt pajskal, så jag har nästan alltid en rulle färdig smördeg hemma.
Sätt ugnen på 180°.
Riesling är ett toppenval till buffé och fester där det är många smaker som ska samsas. Det är ett torrt och friskt vin som uppskattas av många. Se bara till att det hålls väl kylt, använd ishinkar och förbered med att frysa in stora isblock i plastlådor innan festen.
"Så har man bjudit in till mingelfest, planerat en buffé med plockrätter, hoppats på sol och värme och så var det vinet, ja… Universalvinet vid sådana tillfällen brukar vara ett lätt, friskt och torrt vitt vin som många kan gilla och det är precis vad vi har här, i generös liter-flaska dessutom." / Gunilla Hultgren Karell
Letar du efter ett bra budgetval av rosé på flaska har du ett bra förslag här, på 1 litersflaska dessutom. Torrt och fräscht med inslag av röda solmogna bär.
"Det är torrt, krispigt och har en härlig fräschör. Ett riktigt sällskaps- och buffévin som gör sig bäst väl kylt. Men passar med många olika rätter som hör svensk sommar till. Det passar även till rätter från medelhavet och Asien." / Suzanne Ribbing
Söker du ett mer elegant val rosévin har du ett hett tips här, en flaska som andas exklusivitet och ett innehåll som kommer få dina mest kräsna vinvänner på fall. Fransk sofistikerad rosé från provence till bra pris, vad kan gå fel?
"Det här är ett givet fynd – jag sticker ut hakan och utnämner redan nu det här vinet till årets rosé! Vinet är kanongott på egen hand, men är nästan ännu bättre som kompanjon till ett brett spektra av maträtter." / Robert Montgomerie