Riktigt krispiga och frasiga rullar av filodeg fyllda med fetaost och spenat serverade med fräsch och saftig vattenmelon! Det här kommer bli sommarens snacks på min veranda i sommar. Och de är superenkla att göra!
Servera med vattenmelon och lite mynta. Njut med ett glas vin!
Tips - Det går så klart att göra många fler rullar när man ändå håller på. Du kan t. ex. förbereda dagen innan. Gör allt enligt beskrivning förutom momentet med honung mm.
Precis innan serveringen värmer du på rullarna i ugnen och ringlar därefter över lite honung och strör över chiliflakes och sesamfrön.
Sommar, sol, filodegsrullar och vattenmelon - och ett vin därtill som det till och med står vattenmelon på (Pasteque) Det här är ett säkert kort bland roséboxar. Torr och fräscht och passar utmärkt som fördrink eller genom en hel middag.
"Den nya årgången håller stilen och fortsätter att vara ett av de bästa köpen du kan göra just nu. Smaken är rik, torr och frisk, med härligt fruktiga inslag av, hallon, vattenmelon, smultron, persika och örter." / Robert Montgomerie
Ett eko-bubbel till en blygsam prislapp som blir en trevlig start på kvällen. Servera till salta snacks och filodegsrullarna. Ingen kommer vara besviken.
"Ett alldeles överraskande gott och charmigt bubbel från Sicilien. Tänk solmogna citroner, lime och mogna saftiga päron. Lite örtighet och rivet apelsinskal på det så har vi paletten framför oss." / Mikael Karis
Ett vitt mingelvin får gärna ha lite frisk syrlighet - det väcker aptiten extra mycket inför vad som komma skall. Se till att det är väl kylt och njut till snacks och plock innan ni bänkar er till bords.
"Friskt, lätt aromatiskt med toner av krusbär, nässlor och lite gräs. Och framförallt aptitretande. Det är sauvignon blanc i sin prydno och precis så är det här vinet komponerat." / Gunilla Hultgren Karell