Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Äntligen Helg med Suzanne Ribbing: Knallgrön avocadopasta med pilgrimsmusslor
Äntligen helg

Äntligen Helg med Suzanne Ribbing: Knallgrön avocadopasta med pilgrimsmusslor

Spaghetti med avokadokräm och halstrade pilgrimsmusslor

Den här krämiga pastarätten har en ljuvlig färg som ger mig vårkänslor. Det är basilika och spenat som ger den knallgröna färgen på röran och avokadon som gör den så len och krämig. Den lyxiga känslan får man av smörstekta pilgrimsmusslor. Visste du att pilgrimsmussla och kammussla är samma sak? Jag tycker pilgrimsmussla låter godare och vackrare så jag föredrar att använda det ordet. Här har jag använt mig av frysta pilgrimsmusslor, tänk på att kolla att de är MSC-märkta. Räkna med minst 3 musslor per person (eller ca 100-150 g mussla /person).

Till den här rätten passar vanlig spagetti eller linguine bäst tycker jag. När du har tinat musslorna så tar den här rätten inte längre tid än det tar att koka spagetti.

Receptet räcker till 4 personer

Avokadkrämen:

Dela 3 avokados, ta bort kärnorna och skrapa ur köttet. Mixa sedan med en stavmixer avokados, 1 kruka basilika, 65 g baby spenat och 2-3 msk olivolja till en slät kräm. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.

Koka 500 g torr spagetti eller linguine enligt förpackningen.

Under tiden är det dags att steka pilgrimsmusslorna:

Musslorna som har tinat långsamt i kylskåp och fått rinna av på hushållspapper.

Till fyra personer blir det bra med 12 musslor eller fler om man är riktigt hungrig. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör i.

Stek musslorna hastigt i den heta pannan ca 30-60 sekunder per sida. Om man steker för länge kan musslorna få gummikonsistens. (Om du använder termometer så ska innertemperatur nå 50° när de färdiga). Skeda över smöret under stekningen och salta försiktigt.

Blanda och lägg upp: Vänd ner avokadokrämen i den nykokta pastan och rör försiktigt så krämen blandar sig med pastan. Lägg upp den ljuvligt gröna pastan på 4 tallrikar och toppa med musslorna. Dekorera med några basilika blad.

Vintipsen som passar till

Bra köp
Il Barone
Rosé Flaska, 1000ml 11.5%

Il Barone Rosé 2023

Spanien
Ekologisk
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Aperitif
Fisk
Fågel
Skaldjur
89:-

Späd på vårkänslorna som den här rätten ger i form av ett glas sval rosé. Vi tjatar titt som tätt om att man inte ska glömma bort att rosévin är ett bra val ÄVEN andra månader en sommaren. Det är ett ypperligt bra val till mat som den här våriga pastarätten.

Bra köp
Les Champs
Vitt Flaska, 1000ml 12%

Les Champs Sauvignon Blanc

Frankrike
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Fisk
Fågel
Skaldjur
99:-

Vill du ha vitt i glaset är ett tips det här vinet på druvan sauvignon blanc som ger friska och fruktiga viner med fin syra som bryter av fint mot den krämiga pastan. Just det här vinet är från Frankrike och har toner av krusbär, citrus och svartvinbärsblad.

Fynd
28 %
Castel Mimi
Vitt Lättare glasflaska, 750ml 13% Friskt & Fruktigt

Castel Mimi Cuvée Belle Fée 2021

Moldavien Codru
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Fisk
Sallader
Skaldjur
79:-
109:-

Nyfiken på något nytt - vad sägs om vin från Moldavien. Garanterat en snackis runt middagsbordet. Vi hoppas att vi kommer få se mer vin från dessa gamla vinländer eftersom omväxling förnöjer. Liknar riesling och sauvignon blancviner i sin karaktär, det är friskt, torrt och fruktigt.