Det här kallar jag riktig snabbmat!
Idag vill jag bjuda på ett riktigt bra mathack, och en romantisk Lady & Lufsen pasta! Jag gillar smarta och enkla lösningar, bara det inte tummar på smaken. Det här är en superbra genväg till goda italienska köttbullar utan att man knappt behöver anstränga sig alls.
Köp salsicca korvar av bra kvalitet. De flesta har en väldigt hög kötthalt (oftast på fläskkött) de har mycket och god smak, ofta smaksatt med vin, svartpeppar, fänkål, koriander, muskot och kryddade med rosmarin och basilika. Underbara smaker för oss som gillar italienskt.
De färska råa korvarna är stoppade i fjälster (svintarmar). Genom att klämma ut köttbullsstora bitar ur fjälstret så har du trollat fram fantastiskt goda, färdigkryddade italienska delikatessköttbullar.
Har du riktigt bråttom så klicka ut bitarna direkt i en varm stekpanna med lite fett annars kan du klämma ut bitarna på en skärbräda för att sen forma till perfekta runda köttbullar. Det här kallar jag riktig snabbmat!
Här kommer receptet på en romantisk italiensk fredagsmiddag.
Lady & Lufsen pasta 2 personer
Kläm ut innehållet ur tre stycken sallcissakorvar i köttbullsstora bitar (antingen direkt i pannan eller forma först till runda bollar) och fräs köttbullarna i lite olja tillsammans med ett par kvistar färsk rosmarin.
Under tiden koka upp spagetti enligt förpackningen. Här passar vanlig spagetti eller kanske linguine allra bäst.
När köttbullarna fått färg och är nästan genomstekta tillsätt några matskedar grädde, en klick tomatpuré, en näve halverade körsbärstomater och 0,5 dl av pastavattnet. Blanda samman den färdigkokta pastan, köttbullarna och såsen. Riv rikligt med parmesan över anrättningen och njut med ett glas rött med någon du tycker om.
Om det är någon druva som ska dubbas till den ulitmata pastadruvan - så lutar det just nu åt barbera. Den passar till så väldigt mycket i matväg och till den här pastarätten blir det en fest. Men boxen rymmer fler middagar så den kan även tas fram till helgens gryta, vegetariska lasagne eller till ost och chark.
Ett riktigt budgetkap som både smakar, och ser ut!, att kosta mer. Ekologiskt är det dessutom på druvan med det ljuvligaste namnet, Montepulciano. Det här är som gjort för en middagsdejt med levande ljus, oavsett om din dejt är ny eller din partner sedan många år.
Det går inte att prata om Lady och Lufsen, rutiga dukar och ljus i bastflaskor utan att tänka på Chianti! Det var nämlige detta vin som är originalet i bastflaskorna som vi tog emot med öppna armar på 60-talet när de första italienska restaurangerna öppnade i Sverige. Chianti Classico är ett supersäkertkort när det vankas italienskt och pasta.