Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Äntligen helg med Suzanne Ribbing: italienskt "mathack"
Äntligen helg

Äntligen helg med Suzanne Ribbing: italienskt "mathack"

Det här kallar jag riktig snabbmat!

Idag vill jag bjuda på ett riktigt bra mathack, och en romantisk Lady & Lufsen pasta! Jag gillar smarta och enkla lösningar, bara det inte tummar på smaken. Det här är en superbra genväg till goda italienska köttbullar utan att man knappt behöver anstränga sig alls.

Köp salsicca korvar av bra kvalitet. De flesta har en väldigt hög kötthalt (oftast på fläskkött) de har mycket och god smak, ofta smaksatt  med vin, svartpeppar, fänkål, koriander, muskot och kryddade med rosmarin och basilika. Underbara smaker för oss som gillar italienskt.

De färska råa korvarna är stoppade i fjälster (svintarmar). Genom att klämma ut köttbullsstora bitar ur fjälstret så har du trollat fram fantastiskt goda, färdigkryddade italienska delikatessköttbullar.

Har du riktigt bråttom så klicka ut bitarna direkt i en varm stekpanna med lite fett annars kan du klämma ut bitarna på en skärbräda för att sen forma till perfekta runda köttbullar. Det här kallar jag riktig snabbmat!

Här kommer receptet på en romantisk italiensk fredagsmiddag.

Lady & Lufsen pasta 2 personer

Kläm ut innehållet ur tre stycken sallcissakorvar i köttbullsstora bitar (antingen direkt i pannan eller forma först till runda bollar) och fräs köttbullarna i lite olja tillsammans med ett par kvistar färsk rosmarin. 

Under tiden koka upp spagetti enligt förpackningen. Här passar vanlig spagetti eller kanske linguine allra bäst.

När köttbullarna fått färg och är nästan genomstekta tillsätt några matskedar grädde, en klick tomatpuré, en näve halverade körsbärstomater och 0,5 dl av pastavattnet. Blanda samman den färdigkokta pastan, köttbullarna och såsen. Riv rikligt med parmesan över anrättningen och njut med ett glas rött med någon du tycker om.