Det är blandningen av kyckling, bacon och roquefortost som gör den här salladen så smakrik och mättande. Det är dessutom väldigt roligt att bjuda på Cobbsallad för att uppläggningen blir så effektfull!
Originalet Cobb salad är en amerikansk sallad bestående av kyckling, bacon, roquefortost, tomat, ägg och avokado. De olika ingredienserna läggs på en salladsbädd var för sig så att det bildas ränder. Vanligtvis serveras salladen med Ranch dressing.
Här kan du välja själv hur snabbt och enkelt du vill göra det för dig. Har du ont om tid köper du färdiggrillad kyckling, tärnat bacon och använder dig av köpt dressing. Då gör du klart hela salladen på den tid det tar att koka några hårdkokta ägg. Har du mer tid så blir det extra gott om steker eller grillar kycklingen själv och blandar din egen dressing. Välj en kycklingdel utan ben ex. kycklingbröst eller kycklingsteak.
Fördela sallad på ett stort fat. Jag tycker isbergssallad blir godast i den här rätten, men det funkar med andra salladssorter också som t ex romansallad. Riv bladen i mindre bitar, det går åt ett litet huvud isbergssallad.
Lägg sedan var för sig i snygga rader:
Garnera sedan med tunna skivor rödlök och ärtskott (eller gräslök).
Dressingen serverar man vid sidan av. Ranchdressing är det klassiska valet, men det är även gott med en enkel vinägrett eller Ceasardressing.
Rör ihop:
"Smaken har drag av äpplen, citrus och en lätt örtighet med frisk, syrlig eftersmak. Fräscht och läskande vin, perfekt till snacks, sallader, lite chark och milda ostar." / Gunilla Hultgren Karell
"Ett riktigt sällskaps- och buffévin som gör sig bäst väl kylt. Men passar med många olika rätter som hör svensk sommar till. Servera till grillad fisk, t ex lax eller tonfisk med en fräsch somrig salad som gärna får innehålla lite persika eller söt melon." / Suzanne Ribbing
"Smaken är mild och tilltalande, även den med frukten i högsätet. Just fräschören är också det som den absoluta majoriteten av boxvinerna saknar, allra mest under 200 kronor, och rekommendationen kan inte bli starkare om du vill ha ett riktigt billigt, ändå seriöst och fräscht vitvin." / Bengt-Göran Kronstam