Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Snurra flaskan - Tommy Myllymäki
Snurra flaskan

Snurra flaskan - Tommy Myllymäki

Berätta kort om dig själv! Vad händer i ditt liv just nu? 

Fokus på Aira och även en hel del nyheter som kommer på Julita Wärdshus framöver.

Vad har du för relation till vin? 

Jag läste sommelier steg 1-2 under 2018 och tycker det är både kul och gott med vin.

Vad bjuder du på en het sommardag i Juli?

Grillat kött. Fisk eller fågel av något slag. Ofta någa olika sallader med lite olika smakinriktning- syrligt-fräscht / fett-krämigt/ smakstarkt och hett. På sommaren kan det vara så att man börjar med en öl men oftast så serveras ett glas champagne eller 2 hemma hos mig som drink- därefter öppnar jag ofta några olika flaskor vin som alla kan passa till just den mat som serveras men på olika sätt.

Vart hittar du din inspiration?

Oftast genom att jobba hårt först för att sen resa och hitta inspiration. Lite som att träna hårt och sen vila- då kommer belöningen.

Vad är ditt favorit "wine moment"? 

När jag besökte French Laundry i Napa häromåret, då hade Thomas Keller valt ut sina personliga Napa favoriter till maten, en av de bästa restaurangupplevelser någonsin.

Sen fick jag möjligheten att avnjuta en hemlagad tryffellunch i Piemonte häromåret i en enkel bondes garage där han hade sin egna barbera i ett litet stålfat. Han hällde upp friskt i saftkanna. Miljön, tidpunkten, vännerna och känslan håller jag fortsatt högt!

Du har 10 gäster på besök i helgen. Vad bjuder du på?

Löjrom till förrätt med rikligt med toast och tillbehör (champagne till). Kött och potatisgratäng med ett fylligt rött som avslutas med en tiramisu.

Vad tycker du vin har för betydelse till mat? 

Jag tycker det tillför en känsla som ändå är ngt extra. Jag tycker att vin är en festdryck, men det behöver inte vara fest bara på helger. Oftast smakar riktigt goda viner bäst när man öppnar dem lite mer spontant en vanlig tisdag.

När är du som mest tillfreds med tillvaron?

När jag sitter i en roddbåt på sjön vid vårat sommarställe i Finland och fiskar.