Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Tips på 4 husviner att ha hemma för helgen
Fredagstipset

Tips på 4 husviner att ha hemma för helgen

Fredagstipset - mångsidiga viner och rekord på sajten

Vi har hunnit halvvägs in i september och att det verkar vara ett riktigt fint svampår, har du haft tur i skogen tycker vi att du ska laga något gott och matcha med ett av dagens tips, som vanligt finns vinerna redaktionen provat i fredagstipset på de flesta systembolagshyllor.  Ps. vi har slagit nytt  rekord i antal prissänkta produkter på sajten! Det är tufft för många importörer som nu sänker priser vilket innebär att det går att fynda väldigt mycket just nu. 

Fynd
Raimonda
Rött Flaska, 750ml 14.5% Fruktigt & Smakrikt

Raimonda Barbera d'Alba 2021

Italien Piemonte , Barbera d'Alba
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Rökighet
Fläsk
Fågel
Lamm
Nöt
Vilt
119:-

Ett vin som är riktigt bra som husvin att ha hemma eftersom det passar väldigt mycket. För helt ärligt, vem tusan har bestämt allt som ska ätas långt i förväg - ofta får man ju "sug" efter något att laga och då är det praktiskt med vin som matchar mycket. Så oavsett svamplycka i helgen är det här gott till pasta, pizza, grytor eller till charkbrickan och fredagsmyssnacksen.

Bra köp
Crudo
Vitt Box, 3000ml 12.5% Friskt & Fruktigt

Crudo Catarratto Zibibbo 2022

Italien Sicilien
Ekologisk
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Asiatiskt
Fisk
Skaldjur
Mingel
223:-

Man gillar ju viner som kan användas på lite olika vis, som det här som är god som både fördrink eller till maten. Mångsidigt var namnet och det är bra när det gäller en bag-in-box som funkar lika bra till fredagskvällens sushi som till lördagens pizza med trattkantareller eller söndagens laxpasta.

Bra köp
Zinfandel 24K
Rött Box, 3000ml 15% Fruktigt & Smakrikt

Zinfandel 24K

Italien Apulien , Salento
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Sallader
Lamm
Nöt
254:-

Grillsäsongen är INTE över ännu och ska du grilla är den här boxen ett bra tips. Solmogen och bjussig zinfandel som står pall när du inte snålat med marinader, rubs eller glaze. Byt ut ölen till en saftig hamburgare med extra många tillbehör för ett glas av det här istället.

Fynd
Casal di Serra Classico Superiore
Vitt Lättare glasflaska, 750ml 13% Friskt & Fruktigt

Casal di Serra Classico Superiore Umani Ronchi 2022

Italien Marche , Verdicchio dei Castelli di Jesi
Ekologisk
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Buffémat
Fisk
Sallader
Skaldjur
109:-

En långkörare och trotjänare som blivit det av en anledning; för att det är lätt att gilla och passar mycket. Vi brukar slänga oss med ord som "buffévin" och det innebär rent krasst att vinet funkar till många vitt skilda smaker, texturer och tillfällen. Det är är höstens ulitmata vin till härliga fiskgrytor och soppor, men även till mycket annat.