Juni är här och spurten mot skolavslutningar, sommarfester och studentmottagningar pågår för fullt. Här kommer tips på viner du hittar på hyllorna; vitt, rosé och rött.
RiDessutom har vi fyllt på sajten med nya prissänkta produkter som fått nytt pris i juni. Kika även på Sara Bergs nya bok om grekisk mat - vi tävlar ut exemplar på vår instagram så gå in och delta!
Vinho Verde är sannerligen ett sommarvin, uppfriskande, lätt och friskt med en klädsam lägre alkoholhalt som gör att det passar fint i värmen. Passar även fint som bas i en fräsch spritzer eller winecooler med is, soda/läsk och citron.
"Vinet ska njutas ungt och har en fin uppiggande spritzighet och syrlig fräschör. De små bubblorna ihop med vinets livliga syra ger vinet en frisk och läskande profil." / Eva Weckström
Ett rosévin som har sin premiär på hyllan idag - välkommen! Passar fint på egen hand, men även bra val till maten om du tänkt göra en god sallad, grilla grönsaker, fisk och skaldjur. Ett tips är att spana in Suzannes urgoda pasta limone nedan, det här vinet blir gott till.
"Syran är elegant och fokuserad, smaken rund, även här bärig och allt sammantaget är Bonterra Rosé god, och mycket klunkvänlig. Eftersmaken är lång och josig. Även för 149:- är detta ett mycket bra vin, rekommenderas!" / Eva Weckström
Här har vi en riktig trotjänare på hyllorna, men för att stå kvar i så många år behöver man försvara och förtjäna sin plats, tro inget annat. Roséviner med lite mer färg har synts till allt mer i år vilket gör att Mateus än en gång matchar in en trend.
"Smaken är pärlande med drag av hallon, jordgubbar och pigg fräschör med drag av citrusfrukter. Mateus är ett klassikt rosévin som funnits på Systembolaget sedan 1950-talet och som har sin signatur i den runda flaskan, lätt att känna igen." / Gunilla Hultgren Karell
Söker du ett rejält och bjussigt vin till grillkvällen - tadaaa - här är det. Vi vågar nästan påstå att det passar till vad du än vill lägga på gallret - men allra bäst blir det om du tänker på hur en amerikan skulle grilla. Burgare, kryddiga korvar, ribs och kött med marinader och glaze. Då är du hemma.
"Här har man lyckats formidabelt med den så viktiga balansen. Detta är ett bjussigt, smakrikt och värmande pratvin som även lånar sig väl till det mesta på tallriken." / Eva Weckström