Våren och sommaren är på god väg och med det startar grillsäsongen på riktigt! Här har vi en lista med röda viner, olika druvor och vinstilar med den gemensamma nämnaren att de alla är riktigt bra grillviner.
Våren och sommaren är på god väg och med det startar grillsäsongen på riktigt! Här har vi en lista med röda viner, olika druvor och vinstilar med den gemensamma nämnaren att de alla är riktigt bra grillviner.
""Det här går alldeles utmärkt att dricka som det är utan matigt sällskap men för den som är hungrig föreslår jag en grillad burgare med extra allt varför inte toppad med röd och het chili? Medan du väntar på att köttet ska få den bästa ytan, sätt på Californiacation med Red hot Chili Peppers på högsta volym. Dröm dig sedan bort, om än bara för några minuter tills hamburgaren är redo att serveras." - Jenny Asplund
""Halva den svenska vinkonsumtionen utgörs av boxviner. I detta sammanhang ligger Gnarly Head Cabernet Sauvignon i toppskiktet. Det är ärligt, rent och korrekt i alla avseenden, ett vin som ger mycket smak för en ringa slant." - Bengt-Göran Kronstam
"De rostade ekfatstonerna och den generösa bärigheten gör vinet till en solklar vinkompis när det kommer till grillad mat. Den här tuffingen kan lätt ta sig an rätter som marinerats och fått grillyta, en klassisk högrevsburgare eller grillad flankstek med krossad potatis, örtsmör och vårens första sparris? Där har vi redan fler hits än i årets Melodifestival!" - Elin Börjesson
"Det är aptitretande och matvänligt, druvtypiskt och seriöst. Här bjuds en uttalad, italiensk körsbärsarom med tydlig mognad, utan att vinet på minsta sätt känns åldrat. I smaken är det mer ungdomligt och virilt med spets och skärpa, som gjort för okomplicerad matlagning i en kokbok som inte bara rymmer italienska förrätter, utan också spänner över hela jorden och till och med klarar många heta hopkok i det indiska köket." - Bengt-Göran Kronstam