Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Helgtips med fokus på prislapp
Fredagstipset

Helgtips med fokus på prislapp

Denna höst är fokus mer än vanligt på prislappar. Alla söker bästa möjliga köp. I mataffären, på el och såklart även på Systembolaget. På Vinbörsen provar, granskar och jämför vi åt dig och betygsätter pris i förhållande till kvalitet. För visst vill man veta att man väljer rätt, och allra helst hitta de där vinerna som smakar mer än sin prislapp? Här får du fyra noga granskade tips som du hittar på Systembolagshyllan.

Fynd
Kleine Zalze
Vitt Lättare glasflaska, 750ml 13% Friskt & Fruktigt

Kleine Zalze Cellar Selection Fairtrade White Blend 2021

Sydafrika Western Cape
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Fisk
Fågel
Mingel
109:-

Ett säkert kort, så beskrivs vinet av Bengt-Göran Kronstam, och det säger inte lite det. Här får du en white blend med saftig frukt och fräschör som är lätt att tycka om. Passar fint till rätter med fisk, kyckling eller vegetariskt och asiatiska smaker, och även till popcornen på kvällens fredagsmys.

Fynd
Selvarossa
Rött Flaska, 750ml 13.5% Kryddigt & Mustigt

Selvarossa Salice Salentino 2017

Italien Apulien , Salice Salentino
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Lamm
Nöt
89:-

Viner som funnits med länge får äran att benämnas som "trotjänare", för det är sannerligen en bedrift att behålla sin plats på Systembolagshyllan år efter år. Ett smakrikt och solmoget vin som du enkelt matchar till mat från jordens alla hörn, från italienskt till höstgrytan eller biff med bea.

Bra köp
Nashville Stories
Rött Lättare glasflaska, 750ml 14.5% Fruktigt & Smakrikt

Nashville Stories Jill Johnson Proudly Presents U.S Red Blend

USA Kalifornien
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Lamm
Nöt
109:-

Ett vin som passar både det ena och det andra, vad menar vi då? Jo - att det funkar fint som "pratvin" utan mat, men går även finfint ihop med många smaker i köket som till grillat, grytor, plock&chark eller fredagspizzan. 

Fynd
Kleine Zalze
Rött Lättare glasflaska, 750ml 14.5% Fruktigt & Smakrikt

Kleine Zalze Pinotage 2019

Sydafrika Western Cape , Coastal Region
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Lamm
Nöt
149:-

Oavsett om du äter vilt sällan eller ofta vill vi slå ett slag för en klassisk renskavsgryta! På klassiskt vis äts den med lingon och len potatispuré till, men du kan är modernisera den förvandla den till en nordisk pastarätt med riven västerbottenost till. Det här vinet passar utmärkt till.