Vi inleder den tredje adventshelgen med ett klassiskt glöggmingel som sedan övergår i festliga middagar. Här får du tips som vår redaktion nyligen provat och granskat, prisvärda viner och glögg som du hittar på Systembolagshyllan, enkla att uppskatta och lätta att matcha med mat och vinterns högtider.
Helgen inleds med klassisk glögg - och mer klassikt än detta är svårt att finna. Så passa på att njuta - julmånaden är kort. "Drycken är välbalanserad och inte för söt vilket många andra drycker av detta slag kan upplevas som. Det här är gott!" Jenny Asplund.
Ett fint exempel på Ripasso, vinstilen som är mäkta populär. Lätt att tycka om och lätt att matcha till mat, allt från det italienska köket till grytor eller fina köttbiten med krämig potatisgratäng. "Jag har testat och druckit det här vinet många gånger och har hittills inte blivit besviken." Gunilla Hultgren Karell.
Verdicchio är doldisdruvan från Italienska östkusten, men något att prova om du uppskattar friska men ändå smakrika vita viner. En klockren matchning med saffransdoftande fiskgryta med aioli och surdegsbröd. "Rejäl, fruktren smak med bra eftersmak som gärna får utvecklas ytterligare och då kommer att fördjupa paletten ytterligare." Bengt-Göran Kronstam
Vinstilen Ripasso är på återtåg i de svenska stugorna, smakrikt och ack så lätt att tycka om. I helgen lagar vi en krämig risotto till denna, extra gott med minusgrader utanför fönstret och tända adventsljus. "Monte Garbi Ripasso hör till de bästa på den svenska marknaden." Gunilla Hultgren Karell.