Vi säger välkommen till april med en fullmatad sajt med prisvärda viner - här är 4 utvalda som provats av redaktionen och som alla finns tillgängliga på Systembolagets hyllor. Rött, vitt och rosé - något för alla.
Det är dags att testa sig fram bland årets rosér och hitta sina favoriter. Det här är en favorit från förra sommaren för många. Torrt, friskt och passar både för mat och prat.
"La Genereuse Francine har en ljus, laxrosa färg och en frisk, torr och fräsch, fruktig doft med härliga inslag av smultron, hallon, vattenmelon, grapefrukt och örter. Vinet är föredömligt torrt och matvänligt i stilen, med bra balans mellan fruktighet, struktur och syra." / Robert Montgomerie
Ett svalt chardonnayvin är enkelt att matcha till mycket av det vi längtar efter att äta under våren; grillad sparris, krispiga sallader, fräscha grönsaksrätter och lätta fiskrätter.
"Vinet är torrt och smaken domineras av både äpple och päron samt nektarin och persika. En frisk fläkt av körsbärsblom kan även skönjas och syran är på topp. Det här är ett trevligt vin som ska avnjutas ungt det vill säga inom kort." / Jenny Asplund
Rött på shiraz och merlot som överraskar våra skribenter. Smyg in denna i en vinprovning för PET-flaskskeptiska vänner och se vad som händer? Det är som bekant innehållet som räknas.
"Röd urtrevlig pava med ekologisk märkning från Australien på shiraz och merlot som trots sitt djuriska utseende smakar allt annat än rävgift. Nej druvduon bjuder tvärtom på rödfruktiga smaker såsom mörka plommon och röda körsbär. Här finns även utrymme för både blåbär och björnbär." / Jenny Asplund
Argentinas stolthet malbec här på bag in box som gör entré precis lagom till att vi plockar fram grillen igen. Ett bra grillvin som står pall för den smakresa en grillkväll ofta bjuder på.
"Doften är underbar med både mörka skogsbär, blåbärspaj, apelsinskal, mintpastill och en betagande blommighet av iris och viol. Munkänslan är drygt medelfyllig, syran tydlig och strävheten närvarande. Perfekt i stor kupa, gärna lite sval, till charkuterier, hårdlagrade ostar en rejäl grillad köttbit med chimichurri." / Eva Weckström