Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Rosé och Mellosnack med Måns Zelmerlöw
Snurra flaskan

Rosé och Mellosnack med Måns Zelmerlöw

Vinbörsen träffar Måns Zelmerlöw över ett glas Hola MZ rosé på Hotell Kung Carl i Stockholm. Vi pratar nya vinet, vad som händer i Måns liv just nu och självklart lite mello!

Vad händer i ditt liv just nu?

Väldigt mycket! Vi är i full gång med inspelning av Masked Singer säsong 3. Sen drar jag ut på en konserthus turné i början av mars. Har även en ny podcast på gång med BBC inför Eurovision som i år hålls i UK. Sen en hel del annat runt Eurovision. Och vinet såklart!

Beskriv smaken på vinet.

Mycket röda bär! Vi hittar även lite persika, vattenmelon, grapefrukt och en hög syra. Ett gott och krispigt vin.

Vad skulle du servera till vinet?

Helt klart ett härligt fruktfat såhär framåt vårkanten. I matväg passar det till lättare fisk, exempelvis ångkokt torsk eller varför inte skaldjur, finns en sälta i vinet som gifter sig väldigt väl med just skaldjur.

Hur har processen sett ut?

Det här är nog den roligaste processen av de viner jag tagit fram hittills. Jag har varit mycket mer delaktig. Vi går till själva vinmakaren som i detta fall är Juan Soler, en välrenommerad vinmakare. Därefter tar vi fram en smakprofil baserat på vad jag tycker om samt har för preferenser. Jag föredrar ljusa roséviner från södra Frankrike och eftersom vi producerar vinet i Katalonien ville jag få fram den ljusa och krispiga känslan som är typiskt Sydfranskt rosé. Nästa alla viner från Katalonien är röda och smakar mycket godis. Jag tycker att vi lyckats väldigt bra och är väldigt stolt över detta rosévin.

Hur ser den perfekta mello-kvällen ut hemma hos dig?

Man börjar med en härlig buffé av grönsaksstavar och chips med tillhörande dipp (ranch) och självklart några välfyllda flaskor av MZ rosé och MZ cava. Viktigt är också att inte snacka för mycket under bidragen, det får ske i mellanakten.

Vad serverar du dina gäster en lördagkväll?

Jag tycker att jag gör en väldigt bra bolognese, det är viktigt att göra en bra soffritto som bas och addera gärna lite bacon som du fräser ihop med vitlök. Jag har också förfinat den engelska roasten som traditionellt serveras på söndagar, men funkar enligt mig, lika bra på en lördag!

Hur ser din relation till vin ut? Har det alltid funnits ett intresse?

Jag hade nog inget större intresse de första åren, men efter att jag började resa en del till Sydafrika och besökte vingårdar kring Stellenbosch väcktes mitt intresse. Helt fantastiskt område. Mycket av inspirationen till mina viner kommer från mitt resande. En dröm för framtiden är att äga en egen liten vingård och ha en egen vinodling. Time will tell.

Har du något favorite wine moment?

Ett starkt minne är en resa med mina kompisar till Paris för att titta på tennis. När vi kom ner med en tidig morgonflight checkade vi in och gick ut för lunch på första bästa uteservering. Efter rosé i solen och gott snack med bästa vänner är det ett wine moment jag gärna gör om snart igen.

Vem skulle du vilja dricka vin med?

Tennisfan som jag är måste jag säga Roger Federer. Tror vi skulle kunna hitta många gemensamma beröringspunkter.

Fynd
Hola MZ
Rosé Flaska, 750ml 11.5%

Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw 2022

Spanien
Ekologisk
Fruktsyra
Fyllighet
Strävhet
Sötma
Aperitif
Fisk
Fågel
Sallader
Mingel
99:-