Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Vilse i vinhyllan?
Fredagstipset

Vilse i vinhyllan?

Noll tid att handla för helgen och du vet inte alls vad du ska välja? Lugn - här får du tre vettiga tips på prisvärt vin som hårdgranskats av redaktionen och som såklart finns tillgängliga på Systembolagshyllor runt om i landet. 

Bra köp
Ostras Pedrín
Vitt Box, 3000ml 13% Friskt & Fruktigt

Ostras Pedrín Organic Verdejo, 2021

Spanien Kastilien-León
Ekologisk
Fyllighet
Fruktsyra
Sötma
Fisk
Skaldjur
Mingel
239:-

Många tycker att det är svårare att välja vitt än rött och köper ofta samma box, fast man egentligen vill prova något annat. Om du känner igen dig - det är då du sträcker ut handen och greppar en box Verdejo! En spansk druva som ger torrt och friskt vin och gillar du Sauvignon Blanc är detta verkligen något för dig!

Bra köp
Raimonda
Rött Flaska, 750ml 14.5% Fruktigt & Smakrikt

Raimonda Barbera d'Alba, 2020

Italien Piemonte , Barbera d'Alba
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Fläsk
Fågel
Lamm
115:-

Okej - vi säger det IGEN. Barbera kallas "folkets vin" i Italien och det är lätt att förstå. Det passar till otroligt många tillfällen och olika slags mat. Både vid finmiddagen, men även till hämtpizza på fredagskvällen! Ursprunget Piemonte är i ropet och den blir även en strålande gå-bort-present i helgen.

Bra köp
Terre de Mistral Reserve
Rött Lättare glasflaska, 750ml 15% Kryddigt & Mustigt

Terre de Mistral Reserve Côtes du Rhône Organic, 2020

Frankrike Rhonedalen , Côtes du Rhône
Ekologisk
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lamm
Nöt
99:-

Côtes-du-Rhône är flaskan du greppar när du har noll koll på vad du kommer laga till middag imorgon. Varför då - jo - det här vinet kommer likt en kameleont anpassa sig till vad än det bjuds. Charkbrickan? Ostar? Boef-bourgignon? Köttbiten med pommes? Till det nya avsnittet på Netflix? Japp - funkar till det mesta.