Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration
Redo för rödvinshöst? 3 köp värda sin peng.
Fredagstipset

Redo för rödvinshöst? 3 köp värda sin peng.

Är du redo för hösthelger? Det är vi och vi laddar upp med tre prisvärda viner som du hittar på flertalet Systembolagshyllor med den gemensamma nämnaren att de gör dig redo för rödvinshösten och har fina omdömen av redaktionen.

Bra köp
SAAM
Rött PET-flaska, 750ml 15% Fruktigt & Smakrikt vin

SAAM Pinotage, 2020

Sydafrika Western Cape , Coastal Region
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lamm
Nöt
89:-

"SAAM pinotage är som namnet vittnar om gjort till fullo på druvan pinotage, en korsning av druvorna pinot noir och cinsault som skapades av en professor för snart hundra år sedan.Men hur är då smaken? Jo den är fylld med bäriga inslag, både röda och mörka såsom blåbär, björnbär, hallon, körsbär och plommon." Jenny Asplund

Bra köp
Three Finger Jack
Rött Flaska, 750ml 15% Fruktigt & Smakrikt vin

Three Finger Jack Cabernet Sauvignon, 2019

USA Kalifornien , Inland Valleys , San Joaquin County , Lodi
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lamm
Nöt
149:-

"Kraftfullt, moget, bredaxlat och generöst. En typisk Cali cab med muskler och stor utstrålning. Vinet är fylligt med fint djup, härligt saftig bärighet med fräsch syra samt en kännbar men balanserad strävhet. Stilen lånar sig utmärkt till den grillade pluman med rostad sötpotatis och tzatziki, dina glazade baby-back-ribs, ungsbakad Iberico med salsa verde eller till en koreansk biffsallad." Eva Weckström

Fynd
Allegrini
Rött Flaska, 750ml 13.5% Fruktigt & Smakrikt vin

Allegrini Valpolicella Superiore, 2019

Italien Venetien , Valpolicella
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Lamm
Nöt
Ost
129:-

"Så elegant. Så fräscht. Så snyggt. Storslaget i sin enkelhet. En lång, ren och snygg eftersmak med viss nötighet får mig att genast tråna efter mer. Tvivelsutan ett fynd! Detta drygt medelfylliga vin njuter jag svalt, gärna som det är, annars i kombo med rökta charkuterier, vitlöksdoftande bruscetta, krämiga pastarätter, fläskfilépizza, tomatbaserade grytor och långkok." Eva Weckström