Helgens tips är till namnet lite extra tillbakalutat idag med tips på 3 populära boxar ur serien CHILL OUT. Serien innehåller viner från en mängd olika ursprung och har funnits i Sverige i ca 20 år. Den gemensamma nämnaren är att de alla är viner som är okomplicerade och enkla att uppskatta, vinerna finns på nästan samtliga systembolagshyllor.
"Det har en uttalad smak av mörka bär såsom vinbär och körsbär ihop med vaniljtoner. En viss kryddighet där både svart och vit peppar kommer fram i eftersmaken tillsammans med lakrits och en touch av choklad. Servera det till pastan med tomatsåsen eller till den stekta kycklingen. Du kan också vräka dig i soffan med ett glas och bara chilla. Det här är ett mycket bra vin för pengarna." Jenny Asplund
"Chill Out Chardonnay Australia är ljust gyllengult med stor, tropiskt fruktig och mogen doft av mango, ananas, bakade gula äpplen, inlagda gula plommon och papaya men även en antydan till jasmin samt brynt smör, citronpaj och madagaskarvanilj. Njut väl kylt som det är eller matcha till halstrad fisk med hollandaise, kycklingspett med tryffelmajonäs, grillade skaldjur eller pulled pork-burgare med mango chutney." Eva Weckström
"Den laxrosa, snudd på bubbelgumsrosa färgen är helt klart inbjudande och ljuvligt vacker. Ur glaset stiger lockande dofter av rabarber, jordgubbssylt, hallonbåtar, solmogna mandariner och en finstämd blommighet av kaprifol och lilja. Chill Out Rosé Shiraz är ett riktigt allroundvin och kan med fördel även njutas till småplock och buffémat, till tempura sushi, krabba med chilimajonäs eller en räkcocktail med mango, chili och lime." Eva Weckström