Vinbörsen.se
Vinbörsen.se
Inspiration

Vad är egentligen prisvärt?

undefined

Alla som säljer vin och alkohol Sverige anser att deras produkter är prisvärda. Men är de verkligen det? Och hur bedömer Vinbörsen när vi anser att något är prisvärt. Läs vidare!

Vinbörsen tipsar enbart om viner som du sedan kan köpa via Systembolaget, vi har ingen egen försäljning. Vinbörsen har heller inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Idén med "Prisvärt"

Systembolaget har idag ca 12 500 viner i sitt sortiment, en övermäktig mängd även för den mest inbitne fantasten. Genom Vinbörsens bedömning av Prisvärt vill vi göra detta enklare för dig genom att samla ihop, och på ett strukturerat sätt, presentera betyg, omdömen, smakprofiler och en mängd statistik.

När anser ni att ett vin är prisvärt?

Grundidén är att plocka ut viner som uppfyller "prisvärdhet" i 3 kategorier; vår egen redaktions åsikt, externa experters omdömen och betyg samt prispunkt i förhållande till kvalitet och betyg.

För den sista punkten tittar vi på pris, betyg och kvalitet för respektive produkt och jämför sedan detta med andra likvärdiga produkter. Tanken är att hitta en punkt där priset är så lågt som möjligt samtidigt som omdömen, betyg och kvalitet pekar åt motsatt håll. Tjänsten handlar med andra ord inte om att bara lista de billigaste produkterna, utan istället redovisa den mest prisvärda nivån. Målsättningen är också att presentera allt detta på ett tydligt sätt som gör det möjligt för dig som besökare att se varför, och göra din egna analys.

Vilken data använder vi oss av?

I dagsläget samlar Vinbörsen in betyg och omdömen från etablerad media i Sverige, samt ett antal helt digitala aktörer. I skrivande stund utgörs vårt grundmaterial av ca 22 000 vinbetyg och omdömen från ett 15-tal källor. Fler källor adderas hela tiden och presentationen kommer uppdateras löpande för att både ge bättre överblick och möjlighet till djupare analyser.

Har du idéer, tankar eller frågor är du varmt välkommen att höra av dig till [email protected].