Vinbörsen.se
Vinbörsen.se

Prissänkta viner - hur det funkar

Just nu finns det ca 20 000 produkter i systembolagets sortiment och leverantörerna gör hela tiden prisförändringar, något som kan vara svårt att uppfatta som konsument. Vinbörsen håller koll på när produkter blir nedsatta i pris och hjälper dig hitta guldkornen.

Vinbörsen tipsar enbart om viner som du sedan kan köpa via Systembolaget, vi har ingen egen försäljning. Vinbörsen har heller inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Hur fungerar tjänsten?

Tjänsten bygger på att löpande samla in pris- och produktdata för samtliga produkter i Systembolagets sortiment och sedan presentera de prissänkta produkterna här på vinbörsen.se. Systembolaget själva sänker aldrig några priser utan det är alltid leverantören som står för detta. Nya priser som anges handlar heller inte om temporära kampanjer utan är alltid permanenta sänkningar.

Varför sänker leverantörer priset?

Det finns såklart massor av anledningar men det vanligaste är överlager, där produkten helt enkelt inte sålt lika bra som man hoppats. Andra exempel kan också vara att man ska byta etikell eller förpackning, att en ny årgång är på väg in eller något så enkelt som valutaförändringar (vilket tyvärr också kan slå åt precis motsatt håll).

Provar ni alla viner som prissänks?

Ambitionen är att prova så mycket som möjligt men det är dessvärre inte alltid möjligt. Ett diplomatiskt svar är att vi provar så mycket vi hinner med.

Hur beställer jag?

Du beställer precis som vanligt genom Systembolagets hemsida, där du själv kan välja att få produkterna skickade till din närmaste butik eller direkt hem till dörren. Du kan läsa mer om hur beställning går till här.

Hur hjälper jag miljön genom att köpa prissänkta viner?

När en leverantör sitter med ett för stort lager finns få bra alternativ. Det vanligaste är att man säljer hela lagret till återförsäljare eller gränshandel nere i Europa, vilket innebär en lång resa med långtradare. Genom att du som kund genom Vinbörsen får en överblick över vad som faktiskt sänks kan vinet slippa resan, miljön slipper avgaser och du kan göra ett kap.

Gå vidare till alla prissänkta röda, vita, rosé eller mousserande viner.