Dagens fredagstips innehåller tre fyndstämplade viner gjorda på klassiska druvor som Cabernet Sauvignon, Monastrell (Mourvèdre) och Chardonnay från tre olika länder. Gemensamt är att de levererar riktigt bra kvalitet enligt redaktionen som provat.
Som vanligt finns de även på många Systembolagshyllor runt om i landet.
Ett vin i budgetklassen som smakar desto dyrare har du här i det vita vinet på en blandning av många druvor från Rhônedalen. Användbart att ha hemma eftersom det kan plockas fram vid många tillfällen, som aperitif till lyxiga snittar med skaldjur, till milda kycklingrätter eller saffransdoftande fiskgryta. Lyxigt och gott.
Ett okomplicerat rött vin som smakar bäst när du tappar upp på karaff och kyler aningens. Då kommer de friska bäriga smakerna fint fram. Gott till småplock, spanska tapas, kyckling eller varför inte till en finpizza med lufttorkad skinka och buffelmozzarella ikväll. Fredagsmys blir fredagsgos.
Cabernet Sauvignon behöver inte någon ingående presentation, en druva de flesta har provat och främsta beståndsdelen i några av världens mest exklusiva viner. Det här vinet behöver matchas med lite kraftigare mat, en fin biff eller en mustig gryta på nöt eller vilt blir en elegant lördagsmiddag.